avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
CONTRIBUTOR ***

Grovplanering

I Resursallokeringen kan man filtrera på nyckelord, tex för att få fram vissa yrkeskategorier/kompetenser. Skulle det vara möjligt att göra en grov allokering på dessa nyckelord för projekt som ligger en bit fram i tiden? Vi vet inte alltid vilken individ som kommer vara kopplat till ett visst projekt förrän startdatum närmar sig, men vi vet vilken grupp av individer som kan vara aktuella. Vi skulle därför önska möjligheten att göra en grov uppdelning för projekt som vi har i försäljningsmodulen för att få lite koll framåt. Säkert minst en nöt att knäcka för att få det att flyga, men hade inte det varit en bra funktion? För jag kan inte se att man kan göra så idag.

 

Med hopp om att ni får trevliga helger framöver!

1 SVAR 1

Svar: Grovplanering

Hej och tack för din fråga!

 

Det du beskriver är något vi också ser som möjlig vidareutveckling av det vi kallar kompetens- eller rollbaserad resursallokering.


I nuvarande lösning kan man göra på ett par sätt:

Långsiktig planering på person- eller avdelningsnivå
Framtida arbete fördelas på en eller flera användare utifrån en grov planering och sedan följer man upp i rapporten Resursallokering/Resursallokeringsöversikt (%) och filtrerar rapporten på den eller de användarnyckelord som är intressanta. Härifrån kan man även drilla ner till nästa nivå för att se de enskilda allokeringarna och göra en bedömning av beläggningsgraden för de personer som har den valda kompetensen. När projektets starttid närmar sig kan man flytta hela eller delar av gjord allokering till en annan person genom att klicka på allokeringen och antingen byta person eller välja att splitta allokeringen i två delar och flytta den ena delen till någon annan.

Använda extra användare per roll
Detta innebär att man lägger till ytterligare generiska användare med en specifik kompetens/roll. Framtida arbete kan då resursallokeras på dessa extra-användare och sedan flyttas till rätt person när detaljering av arbetet påbörjas. Nackdelen är att detta kräver extra användarlicenser.

 

Vänliga hälsningar,
Susanne