Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Schema

av Anonymous

Hej

Några av våra anställda har varierande arbetstid över veckans dagar.  Det ställer till det i samband med helgdagar och annan frånvaro, eftersom flexen då blir fel. Och även rapporteringen till löneprogrammet måste hållas i hand på ett annat sätt, då det är viktigt att tex VAB blir rätt antal timmar. Kommer det en funktion i Severa för detta?

4 SVAR 4
Anneli Liljemark
CONTRIBUTOR **

av Anneli Liljemark

För oss är det mycket angeläget att få en bättre funktion för deltidsanställda och deras arbetstider än vad som finns idag. Att kunna undanta vissa dagar hjälper en del. Hos oss och säkert många andra är det ju också vanligt att de som jobbar deltid har förkortade arbetsdagar, för alla dem får vi alltid ha extra koll på deras tidrapportering och lönekörningar. Det skapar tyvärr massor av extrajobb. Att få en bättre schemafunktion i Visma PM är därför mycket önskvärt. 

Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Hej Susanne, ditt inlägg här är över två år gammalt nu. Du skriver "Vi ser att detta kan vidareutvecklas framöver, men har för närvarande ingen planerad tidpunkt." Vv uppdatera gärna status.

Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Hej!
Vi är på god väg att migrera alla systeminställningar till det nya gränssnittet. Funktionellt kommer det inte att ändras så mycket, men designen kommer anpassas så att det matchar det övriga gränssnittet.

 

När det gäller deltidsschema kommer en första förbättring, som innebär att man på personnivå kan undanta vissa arbetsdagar i veckan. Om företagets arbetsdagar normalt är mån-fre kan man göra undantag från detta, t.ex. att en person endast arbetar mån-tor. Förväntad arbetstid per dag gäller dock fortfarande alla aktiva dagar. Denna förändring kommer att lanseras inom någon månad. Mer information kommer inom kort.

Vänliga hälsningar, 

Susanne

Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Hej!
I nuvarande version av Severa finns det olika sätt att hantera detta. Man kan antingen arbeta med en genomsnittlig tid per dag för den anställde, även om de olika dagarna har olika mycket tid. T.ex. en medarbetare som arbetar 34h/v har ett arbetskontrakt om 6,8h/dag och då blir flexen rätt i slutet av veckan. Eller så kan man utgå från att alla medarbetare arbetar 8h/dag, men att de "fyller ut" sin tidrapport upp till 8h med en särskild aktivitetstyp. Denna särskilda aktivitetstyp förs också över till lönesystemet, men hanteras ej där.  

Kontakta gärna supporten för vidare information. 


Vi ser att detta kan vidareutvecklas framöver, men har för närvarande ingen planerad tidpunkt.

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här