Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Specifikt projekt för våra samlade frånvarokoder, behövs det?

av Anonymous

Vi arbetar integrerat med Visma Lön 600. Det som styr frånvaron är de koder vi anger. Vid uppsättningen av Visma PM skapade ett separat projekt som heter "Frånvaro". 

 

För att maximera möjlighet att medarbetare registrerar rätt, så ska antal val de gör helst minimeras. Nu skriver vi dels fritext "sjuk", väljer sedan projektet "Frånvaro" och till sist kommer den viktiga nyckeln som är den som faktiskt styr, att välja rätt kod 050 sjuk, t ex.

 

Vilken bra funktion kan vi missa, om vi släpper taget om att frånvaroprojektet ska väljas vid frånvaro? Kan man inte ändå söka på frånvarokoderna vid behov, och t ex se summa av sjuk eller vab etc.

 

Tack på förhand för ditt bidrag om någon har bra erfarenheter eller tankar här!

1 SVAR 1
Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous (Uppdaterad ‎09-04-2021 16:01 ( )

Hej! 

 

Jag hoppar in och ger ett svar från support-perspektivet 🙂 

Det är inte obligatoriskt att koppla frånvaroposter mot ett projekt och du går inte miste om någon uppföljningsmöjlighet just när det kommer till summan av frånvarotimmarna eller sökbarhet på frånvarokoderna men du förlorar möjligheten att kunna filtrera ut frånvaro baserat på specifika projekt om du väljer att inte koppla något projekt alls. 

 

Så du kommer kunna visa all frånvaro grupperat i en rapport där du även kan öppna mer detaljerade drilldowns men också filtrera på t.ex. period, frånvarokod/typ och användare/avdelning 🙂 I exempelvis rapporterna Timmar till lönesystemet och Aktivitetsrapporten, eller den rapporten som ni föredrar för frånvaro! 

 

Allt gott, trevlig fredag!

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här