Mijn Communities
Help
A3 Panningen
CONTRIBUTOR **

Correctie boekingen vereenvoudigen

door A3 Panningen (Bijgewerkt ‎20-09-2019 09:36 door A3 Panningen )

Beste Visma-medewerker,

 

Zou het niet eenvoudiger en vooral OVERZICHTELIJKER kunnen worden, door niet voor iedere wijziging een correctie boeking te maken? Sommige facturen en boekingen kan ik wijzigen door rechstreeks een wijziging ( grootboekrekening ) in de boeking temaken, maar zodra deze in een aangifte mee is genomen is dit niet mogelijk. Helaas kan ik het bedrag niet wijzigen, stel ik maak met het opstellen van een jaarrekening en dan zou het eenvoudig zijn als ik ook bedragen in handmatige boekingen kan wijzigen. Zondergelijk veel onnodige correctie boekingen aan te hoeven maken.

 

Veel klanten doen de aangifte zelf en controleren wij tussentijds. Maar als een boeking bij hun dan ergens al reeds is meegenomen, kunnen wij deze alleen corrigeren door een correctie. met veel correcties wordt het grootboek zeer onduidelijk!! Vervelend om te controleren.

 

Daarnaast mocht ik een betaling afstemmen in de bankmutatie en wil ik deze annuleren en vervolgens opnieuw afstemmen, dan wordt voor de annulering ook weer reeds een correctie gemaakt.

 

Hetzelfde geld voor inkoopfacturen die wel eens perongeluk foutief worden ingeboekt. Ook hier zou je makkelijker het bedrag, factuurnummer, etc. moeten kunnen wijzigen. 

Bij u andere product Accountview is dit bijvoorbeeld wel mogelijk.

 

Met vriendelijke groeten,

Davy Litjens

4 ANTWOORDEN 4
marzena17
CONTRIBUTOR **

door marzena17

sluit ik me hier helemaal aan , graag nog correctie datum geboekte bijv handmatig verkoop factuur of inkoopfactuur anders komen allenmaal correcties en bij controle van boekhouding zie ik het niet meer wat is gecorrigeerd en met wat dit vind ik echt storend en wordt ik beetje zenuwachtig van 

 

Ronald4
CONTRIBUTOR **

door Ronald4

Dag, ik heb weinig toe te voegen op de opmerkingen en sluit mij helemaal aan bij deze wensen want correctie op correctie op correctie maakt het echt heel onoverzichtelijk. Hier lopen meer gebruikers tegen aan weet ik.

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Ik zou dit ook graag als aanpassing in het pakket willen zien.

 

Dit geld ook voor het verwijderen van inkoop- en verkoopfacturen. Klanten schieten soms betalingsherinneringen in die worden ingeboekt. Deze wil ik gewoon uit het systeem hebben zonder dat hier een creditfactuur voor gemaakt wordt.

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎23-09-2019 11:20 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Davy,

 

Momenteel is eAccounting vanuit de basis zo gebouwd dat er bij het doorvoeren van een correctie, in de meeste gevallen inderdaad een correctieboeking wordt gemaakt. Ik kan me voorstellen dat als er veel correcties worden gedaan, dit zorgt dat voor een onduidelijk overzicht op de grootboekkaart.

 

Ik heb jouw signaal gekoppeld aan de eerder aangemaakte wens. Aangezien het toevoegen van de gewenste mogelijkheid systeemtechnisch een relatief grote ingreep vereist, zal dit naar verwachting in elk geval niet op kort termijn plaatsvinden. Vooralsnog bedankt voor de feedback!


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!