Mijn Communities
Help
Monique Greijmans
CONTRIBUTOR **

Factureren aan buitenland

door Monique Greijmans

Een klant factureert aan het buitenland. Telkens bij het aanmaken van een buitenlandse factuur komt de punt en de komma in het bedrag fout te staan. Bijv. € 1,000.00 

Verder vraagt hij zich af of er bij buitenlandse facturen niet standaard een regel m.b.t. tot de BTW verlegging op de factuur kan komen te staan. In het verleden werkte hij met Snelstart en kwam er automatisch op de factuur:BTW verlegd; betreft intracommunautaire prestatie conform artikel 138, lid 1, richtlijn 2006/112 te staan.

3 ANTWOORDEN 3
Goedgekeurde oplossing
Remko Gerritsen
VISMA

door Remko Gerritsen

Geachte mevrouw Greijmans,

 

Wanneer in het venster Bewerk Debiteur van de betreffende buitenlandse debiteur in het veld Land NIET Nederland is geselecteerd dan wordt de internationale notitie gebruikt voor duizendtallen (komma) en centen (punt).  Behalve bij het land Belgie gaat het niet goed: hiervoor loopt reeds een "wens" bij onze ontwikkelingsafdeling. Indien dit bij u anders c.q. niet correct werkt; het verzoek om contact op te nemen met onze support afdeling.

 

Voor de standaardtekst op de verkoopfactuur met betrekking tot BTW verlegging loopt ook reeds een "wens" voor bij onze ontwikkelingsafdeling.

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Metsit
CONTRIBUTOR *

door Metsit

Goedemiddag, Is er inmiddels al een oplossing voor de  BTW verlegging vermelding op de factuur (misschien kan ik het niet vinden)? Of een mannier waardoor de verlegging automatisch op de factuur komt bij leveringen aan EU klanten?

Alvast bedankt. 

door Arnold Westra

Beste Metsit,

Met de nieuwe functionaliteit om zelf hier teksten voor in te kunnen voeren moet dit mogelijk zijn.
Meer informatie is te vinden op het communitybericht hierover.