Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Project factureren

door Anonymous

Goedendag,

Ik zoek de mogelijkheid om op een project uren en materialen te boeken en dan een factuur voor het project te kunnen maken, eventueel een deelfactuur. Daarnaast is het soms wenselijk dat de ingekochte met een plus of min marge op de factuur komen te staan. Is deze functionaliteit mogelijk en zo ja, hoe zien de processtappen er dan uit?

Alvast dank voor uw reactie.

5 ANTWOORDEN 5

door Remko Gerritsen

Goedemiddag,

 

Projectadministratie is mogelijk in eAccounting. Voor de benodigde instellingen/stappen zie artikel Helpcenter:

 

https://knowledge-and-support-center.vismaonline.com/WebClient/?integrationId=0b58f1b2-1161-45ed-847...

 

Voor zowel uren als materialen dient u Artikelen aan te maken die u vervolgens koppelt aan de Verkoopcategorieën Diensten/Goederen.

Tijdens het aanmaken van een verkoopfactuur kunt u op elke artikelregel (Uren/materialen) een Project koppelen.

Het weergeven van de Contributie-marge als bedrag/percentage betreft een instelling:

 

Instellingen, Bedrijf, tabblad Facturering, optie Toon contributiemarge aanvinken, Bewaar.

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Grf64
CONTRIBUTOR **

door Grf64

Ik kreeg vandaag van support het volgende antwoord:

In eAccounting worden goederen en diensten artikelen genoemd. Zowel bij het boeken van de verkoop (uren) als het boeken van de inkoop (materialen) kan er gekoppeld worden aan een project. Handmatig kunnen we alsnog regels worden toegevoegd als de verkoopfactuur definitief wordt gemaakt.

 

Als 'goederen' artikelen worden genoemd, betekent dat dan dat je voor alle ingekochte goederen een nieuw artikel moet aanmaken?

 

Waar het om gaat, is dat als je een project wilt factureren, dat je niet eerst de afzonderlijke artikelen bij elkaar moet gaan zoeken en nog een keer de afzonderlijke uren erbij moet gaan zoeken. 

 

Ik begrijp de uitleg van Support niet.

Grf64
CONTRIBUTOR **

door Grf64

Goedendag,

 

Als je bij verschillende leveranciers inkopen doet t.b.v. een project, dan zou je die inkopen, lees: 'Inkoopregels', bij het aanmaken van de verkoopfactuur, willen doorzetten. Al dan niet met een marge. Als je voor elke inkoop een artikel moet aanmaken, dan kost dat een hoop extra werk. Veel praktischer is om inkopen aan een klant te kunnen doorbelasten.

 

De vraag is, is het mogelijk om vanuit het inkoopboek de inkopen ook direct naar de klant door te belasten door deze te koppelen aan het onderhanden zijnde project? Het resultaat op de verkoopfactuur van het project zou dan moeten/kunnen zijn dat er regels met geboekte uren op staan en regels met materialen die aan de klant worden doorbelast.

Maria Est
CONTRIBUTOR ***

door Maria Est

Ik vind het ook interessant! Om de kosten voor een bepaalde project achterhalen, moet een grootboek draaien. Is niet helemaal handig. Een mogelijkheid projectrapport ( per project), waar is meteen te zien wat is gekocht en wat is doorbelast zal fantastisch zijn! Hetzelfde voor de kostenplaatsen.

Grf64
CONTRIBUTOR **

door Grf64

Het denken vanuit een project lijkt maar weinig boekhoudpakketten gegeven, althans ik ken er geen terwijl het vele malen logischer is; dat is waar he met he klant iver communiceert.