annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Sorevo
CONTRIBUTOR *

Verbeteringen Visma Webshop+

door Sorevo

Beste medeforumleden.

 

Gedurende de afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het bouwen van een webshop voor mijn levensmiddelenhandel door de add-on op Visma E-accounting Visma Webshop+. Om op deze manier een bredere markt te kunnen gaan bedienen.

 

Allereerst wil ik zeggen dat het een prachtige omgeving is om in te bouwen. Producten uit E-Accounting direct beschikbaar in de webshop.... Top!

 

(Even ter verduidelijking. Bestellingen gedaan in mijn webshop bezorg ik zelf en worden niet door externe partijen als bijvoorbeeld DHL of PostNL gedaan.)

 

Wat ik echter mis zijn de volgende zaken:

- De mogelijkheid om bij de checkout, zoals dat bijvoorbeeld wel mogelijk is bij AH, Deen en Jumbo, een levermoment (bijvoorbeeld woensdag tussen 13:00 uur en 18:00 uur) in te stellen.

- Om aan dit levermoment een maximum aantal webshop bestellingen te koppelen, zodat ik niet meer bestellingen binnen krijg dan ik redelijkerwijs uit kan leveren per bezorgmoment.

 

Aangezien tijdens deze corona pandemie in mijn beleving de vraag naar het thuisbezorgen van levensmiddelen alleen maar groter zal worden; kan ik mij voorstellen dat meer van de gebruikers van Visma Webshop gebruik zouden willen maken van de functionaliteiten die ik voorstel.

 

Bij mijn communicatie met Visma Support werd mij gezegd dat wanneer meer gebruikers om deze functionaliteiten vragen er ook sneller actie zal worden ondernomen om deze in te bouwen. Ziet u de voorgestelde functionaliteiten ook als welkome toevoeging; neem dan alstublieft contact op met Visma Support om ervoor te zorgen dat dit spoedig voor elkaar komt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter Taams

SoRevo

2 ANTWOORDEN 2

door Remko Gerritsen

Geachte heer Taams, beste Peter,

 

Naar aanleiding van deze post en contact met onze supportafdeling hebben wij uw verzoeken als "wens" geregistreerd voor onze ontwikkelingsafdeling.

 

Het "aantal gebruikers" is zeker een factor die meespeelt bij het implementeren van "wensen" in de programmatuur.

 

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
CARlectra
CONTRIBUTOR *

door CARlectra

Goedemorgen,

 

Waar wij tegenaan lopen bij de checkout is dat dit formulier niet aan te passen is. Voor ons zijn extra velden noodzakelijk om te controleren of de bestelling geschikt is voor de klant. Wij willen daarom graag het checkout formulier kunnen aanpassen.

 

Daarnaast zou het wenselijk zijn wanneer het contactformulier uitgebreid zou kunnen worden met dropdownmenu's en keuzevelden.

 

Gr Peter