avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

CONTRIBUTOR ***

Koppling till Bisnode och VIES

Status: Idéarkiv

Jag återupplivar min idé om koppling till Bisnode i Visma.net. Eftersom det nu är skärpta regler inom EU från 1 januari 2020 gällandes momshantering på gränsöverskridande transaktioner, vore det en stor hjälp att ha koll av VAT-numret direkt i Visma genom VIES. 

 

Det vore toppen att ha en koppling till Bisnode direkt i Visma, så att det går att både kolla adressuppgifter och göra kreditupplysningar från systemet. Det här är en funktion som finns i bl a Visma Admin, så det borde föras över till Visma.net. Konkurrenten NAV har dessutom en koppling till EU-kommissionens hemsida för koll av VAT-nummer, vilket är fantastiskt bra. Lägg till de här funktionerna och Visma.net blir ännu bättre!

3 Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Hej,

 

Mycket bra idé Susanna! Tydligen finns ett SOAP-API - läs mer på:

https://stackoverflow.com/questions/9158119/vies-vat-number-validation

 

Hälsningar

Per-Johan

Status changed to: Status: Rösta
 
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag.

Tyvärr har din idé, denna gång, inte fått tillräckligt med röster för att gå vidare till utvärdering. Vi rekommenderar dig att pröva ett annat sätt att lösa ert önskemål, kanske som en anpassning med hjälp av en av våra partners. Många av våra tjänster är flexibla och kan anpassas åt den enskilda kunden. Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé och därmed kommer den att vara med vid nästa omröstningstillfälle.

Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net