Mijn Communities
Help
ZGV-Louis
CHAMPION *

Youforce App Profiel > betalingsgegevens

door ZGV-Louis (Bijgewerkt ‎30-01-2024 15:21 door Remco te Ronde VISMA )
Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Kan in youforce App Profiel de ‘betalingsgegevens’ worden uitgebreid met een optie foto maken (mobiel) van jouw bankpasje, waarbij de gegevens automatisch worden ingevuld in het scherm?

En de bijlage naar het P-dossier?

En controle stap bij salarisadministratie?

 

Voordeel hiervan is dat de medewerker minder hoeft te doen en er is minder kans op fouten.

4 Opmerkingen
door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Hoi @ZGV-Louis,

 

Bedankt voor het aanmaken van dit idee. In eerste instantie zet ik de status op 'realistie onwaarschijnlijk'. Maar dit kan altijd veranderen door nieuwe inzichten. De reden om nu te kiezen voor  'realistie onwaarschijnlijk' is:

  • Verschillende organisaties gaan nu verschillende om met de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Sommige organisaties kiezen er inderdaad voor om een kopie bankpas toe te voegen.
  • Indien een organisatie kiest om een bankpas toe te laten voegen zijn de richtlijnen verschillend. Denk aan het wel/niet afplakken van het pasnummer. Of het wel/niet toestaan dat de kopie zichtbaar blijft als bijlage bij een Self Service workflow en/of in het dossier. Waar andere organisaties zeggen dat de kopie bankpas moet worden vernietigd na het verwerken van de wijziging van het rekeningnummer.

 

De flexibiliteit die Self Service nu biedt om hierin verschillende werkwijzen te hanteren, naast het feit dat het wijzigen van het rekeningnummer een niet veel voorkomend proces zorgt ervoor dat we nu kiezen voor 'realisatie onwaarschijnlijk'.

ZGV-Louis
CHAMPION *
door ZGV-Louis

@Remco te Ronde Kan het ook zonder als bijlage P-dossier? En eventueel zonder controle salarisadminstratie?

door Remco te Ronde

Hoi @ZGV-Louis,

 

Alles is mogelijk. Maar het ontwikkelen van functionaliteiten kost altijd tijd. Dus we maken de afweging wat zijn de meest voorkomende HR processen die je in 60 seconden kan uitvoeren.

 

De historische data vanuit Self Service toont aan dat 'rekening nummer wijzigen' een lage frequentie heeft (veel medewerkers nooit of slechts eens per 7 jaar). Terwijl andere processen die we op dit moment ontwikkelen (zoals VOG)  in sommige organisaties door alle medewerkers iedere 3 of 5 jaar moet worden gedaan.

 

In dat proces ontwikkelen we op dit moment bijvoorbeeld wel dat de 'datum vog' automatisch wordt herkend vanaf de kopie van de VOG. Een beetje vergelijkbaar als we al hebben bij 'declaraties'.

 

Mocht het blijken dat die technologie heel eenvoudig ook ingezet kan worden voor andere gegevens, zoals het IBAN, dan kunnen we dat altijd heroverwegen. Maar voor nu weegt het gebruiksgemak van het herkennen van de IBAN nog niet op tegen de tijd die deze ontwikkeling kost. Die spenderen we liever aan de meer voorkomende processen zoals VOG of Werkgeversverklaring.

ZGV-Louis
CHAMPION *
door ZGV-Louis

@Remco te Ronde Ok, prima uitleg. Mee eens.