avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
CONTRIBUTOR *

Prosjektbaserte påslag på innkjøpsfaktura

Status: Want more information

Når inngående billag bli bokført i hhv Visma Global/Visma Business går transaksjonen over til Severa med innpris og utpris i henhold til et valgt påslag som er satt opp i integrasjonen.

 

I mange tilfeller gjøres det avtaler med kunder om hvilket påslag man skal ha på ett spesifikt prosjekt for materialer og andre innsatsfaktorer som kommer fra tredjepart. Avhengig av konkurransesituasjonen er man ofte nødt til å gjøre avvik i hvilken påslagsfaktor man skal ha på ett spesifikt prosjekt.

 

Det er ikke mulig i dag. Å håndtere prosjekt som har andre påslagsprosenter enn det som er satt opp i std. integrasjon er en ren manuell prosess som krever mye tid og sjansen for feil i fakturagrunnlag til sluttkunde er stor.

 

Det er mange som benytter innkjøp av varer og tjenester fra tredjeparter i sine prosjekter, og det burde ha vært mulig å kunne definere basert på det enkelte prosjekt, hvilke rammer for påslag man har inngått med kunde. Da vil alle bokførte transaksjoner som kommer over fra ERP, komme med korrekt innpris og utpris, uten at man trenger å behandle dette manuelt. 

2 Kommentarer
VISMA
Status changed to: Status: Want more information

Hei,

 

Man kan i integrasjonsoppsettene ha et fast påslag, men da gjelder det for alle prosjekt. 

Mvh

CONTRIBUTOR *

Hei

 

Fast påslag vil i dette tilfelle være litt upraktisk og tungvindt på grunn av at man har egne avtaler om påslags% pr. prosjekt. De avviker stort sett bestandig fra en default verdi. Gir ekstra manuell oppfølging avtalt påslag av hver transaksjon som kommer fra Visma ERP til Severa. 

 

Skal dette fungere trenger man en mulighet for å definere fast %vis påslag pr. prosjekt. Vet det ikke er der i dag, men hadde vært en meget nyttig funksjon i forhold til å ha bedre kontroll på bokførte utlegg etter avtale med oppdragsgiver.