InSchool Svenska
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Välkommen till svenska sidan på InSchools Community!


Här får du en snabb överblick över vad som händer på det svenskspråkiga området. Störningsmeddelanden och andra viktiga meddelanden samt kontaktuppgifterna till kundsupporten hittar du fortsättningsvis under InSchool Info! Du bör vara registrerad och inloggad för att kunna se InSchool Info, och också när du vill skriva inlägg :)
Senaste inlägg

Hejsan på er alla!Jag harlite frågor som jag har fått från våra lärare, som någon kanske kan hjälpa mig med.1. Nu när lärarna fyller i lektionsdagboken som är gjorda i deras namn, så skriver de in "Timmens datum", "Timmar", "Börjar kl.", "Slutar kl.", "Timmens lärare", "Lektionens tema" och "Egna anteckningar". Det är inga problem för dem. Problemet ligger sedan i när de måste fylla i samma sak i gruppens/ämnets lektionsdagbok!!Finns det någon möjlighet att få in i systemet (Primus) en funktion där de kan välja sin grupp då de fyller i sina egna timmar i sitt namn i Wilma? Det skulle underlätta och effektivera systemet avsevärt.Se bild Wilma-ss3.PNG2. När rektorn eller läraren vill se hur många timmar hen har haft under en viss period, såfinns inte den möjligheten. Därför att det inte finns valmöjligheten att välja tidsperiod i lärarens lektionsdagbok, som det borde göra för att få reda på hur många timmar läraren har haft t.ex. vecka 43 eller 3.10 - 28.10.2018.Detta borde åtgärdas med det snaraste.Hoppas någon Wilma/Primus-snille kan hjälpa migAkan Niklas
1. Eleven byter skola inom samma kommun (utbildningsarrangören förblir densamma) - Intensifierat stöd i den nya skolan: om det görs en ny pedagogisk bedömning i den nya skolan, ska det ursprungliga intensifierade stödets inledningsdatumstå som datum.- Särskilt stöd i den nya skolan: kan fortsätta under samma beslut. Om man gör ett fortsättningsbeslut ska det ursprungliga inledningsdatumet för särskilt stödstå som inledningsdatum. 2. Elevens behov av särskilt stöd kontrolleras (åtminstone i övergångsskedena åk 2->3 samt åk 6->7) (utbildningsarrangören förblir densamma)- Särskilt stöd avslutas: gör ett avslutningsbeslut- Särskilt stödfortsätter: gör ett fortsättningsbeslut där det ursprungliga inledningsdatumetför särskilt stöd står som inledningsdatum för särskilt stöd. 3. Eleven flyttar till en annan kommun (utbildningsarrangören byts)- Intensifierat stöd i den nya kommunen: Behovet av intensifierat stöd omprövas i den nya kommunen. I den pedagogiska bedömningen ska inledningsdatumet vara det datum då det intensifierade stödet börjar i den nya kommunen. - Särskilt stöd i den nya kommunen: I den nya kommunen ska det alltid göras ett nytt beslut och inledningsdatumet för särskilt stöd ska vara det datum då det särskilda stödet börjar i den nya kommunen. Info finns ocksåpå vår instruktionssajt:http://help.starsoft.fi/?q=sv/node/20118
Härkommer enkort introduktionsvideo om funktionernai Communityn:
Hoppas jag inte skrämde er med mitt inledande inlägg, så ni tror ni måste komma med lösningar åt hela Svensk-Finland nu Något vi på InSchool gärna skulle vilja höra är hur ni har det där ute i skolorna rent allmänt. Vad funkar bra i det dagliga jobbet? Något som sätter käppar i hjulen? Och tror ni att ni hellre skriver på det här forumet om det är stängt, alltså att inloggning krävs för att se vad som diskuteras?
Hej på er! Nu har vi ett svenskt forumi Communityn,och jag vill hälsa er alla välkomna attbygga ett nätverk för skolorna i Svensk-Finland här! På många olika hålli landet ställsvi dagligen införsamma frågor, och då kan det vara bra med ett virtuelltbollplank som detta Fortsättningsvis är det vår kundsupport som parerar de största bollarna, men en av de vanligaste frågorna tilloss på Visma är faktiskt "Hur brukar de göra på andra skolor?". Där är det definitivt ni som har mer kvalifikationer att svara! Och när det är något som förbryllar dig lönar det sig alltid att kolla i Communitynförst, ifall någon annan också går och grubblar på samma sak!
Kungörelser
När du vill söka information från hela InSchool-området ska sökningen göras på vår huvudsida: skriv där in sökordet i fältet upptill på sidan och välj alternativet Den här produkten i rullgardinsmenyn.