InSchool Svenska
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej, Tack för din kontakt. Instruktionen du hänvisade till var lite bristfällig på den punkten, och har nu kompletterats. Man bör alltså kopiera i Primus denna modellblankett som finns att laddas ner på sidan, och till kopian byta Blankettens typ=Profil. Profilblanketten behövs för att kunna se /läsa den färdigt gjorda Plan för lärande dvs. profilblanketten "visar" Planen för lärande för de anslutningar som man väljer på profilblanketten t.ex. lärare, vårdnadshavare osv..
Ännu ett tillägg angående niornas uppgifter: Ubildningsstyrelsenhar meddelat oss att de kommeratt informera läroanstalterna inom den närmaste framtiden om vad som gäller kring KOSKI i februari. Håll alltså utkik efter meddelanden från UBS/KOSKI.
Hej Niklas, Du kan kontaktakundsupporten när det lämpar dig bäst. Vi betjänar 08:00 - 16:00 (mån-fre) på numret 06-320 2520 (allmänbildande utbildning) Vi hörs!
1. Eleven byter skola inom samma kommun (utbildningsarrangören förblir densamma) - Intensifierat stöd i den nya skolan: om det görs en ny pedagogisk bedömning i den nya skolan, ska det ursprungliga intensifierade stödets inledningsdatumstå som datum.- Särskilt stöd i den nya skolan: kan fortsätta under samma beslut. Om man gör ett fortsättningsbeslut ska det ursprungliga inledningsdatumet för särskilt stödstå som inledningsdatum. 2. Elevens behov av särskilt stöd kontrolleras (åtminstone i övergångsskedena åk 2->3 samt åk 6->7) (utbildningsarrangören förblir densamma)- Särskilt stöd avslutas: gör ett avslutningsbeslut- Särskilt stödfortsätter: gör ett fortsättningsbeslut där det ursprungliga inledningsdatumetför särskilt stöd står som inledningsdatum för särskilt stöd. 3. Eleven flyttar till en annan kommun (utbildningsarrangören byts)- Intensifierat stöd i den nya kommunen: Behovet av intensifierat stöd omprövas i den nya kommunen. I den pedagogiska bedömningen ska inledningsdatumet vara det datum då det intensifierade stödet börjar i den nya kommunen. - Särskilt stöd i den nya kommunen: I den nya kommunen ska det alltid göras ett nytt beslut och inledningsdatumet för särskilt stöd ska vara det datum då det särskilda stödet börjar i den nya kommunen. Info finns ocksåpå vår instruktionssajt:http://help.starsoft.fi/?q=sv/node/20118
Härkommer enkort introduktionsvideo om funktionernai Communityn: