My Products
Help

Hakukoneoptimointi

30-11-2017 12:23 (Updated 19-04-2022)
  • 0 Replies
  • 0 kudos
  • 2620 Views

Auta asiakkaitasi löytämään sinut verkosta! Hakukonenäkyvyys voi tuntua hankalalta - onneksi
alustallamme on sekin tehty helpoksi. Katso alta, mitä toimenpiteitä sinun tulisi tehdä.

1. Sivujen otsikointi ja kuvaukset

Sekä sivun nimi että otsikointi kannattaa miettiä huolella, sillä molemmat vaikuttavat Google-näkyvyyteen. 

 

Kirjaudu sisään Visma Kotisivuihin tai Verkkokauppaan > valitse Internetsivu > Sivut > Päävalikko > Klikkaa sinistä nuolta oikealla puolella > Täytä Sivun nimi, Meta otsikko ja Meta kuvaus

 

Kotisivut1.jpg

 

2. Kenttien selitykset

Sivun nimi: esimerkiksi verkkokauppa tai yhteystiedot. Oletuksena ensimmäisen sivun nimi on etusivu, mutta se kannattaa ehdottomasti vaihtaa kuvaavammaksi. Yksi vaihtoehto on antaa sivuille sinun yrityksesi nimi.

3. Metaotsikko ja metakuvaus 

hakukone2.jpg

Tämä on kuvankaappaus Google-hausta. Purppuralla lihavoitu teksti on metaotsikko. Sen tulisi olla kuvaava ja ytimekäs. Sen alla on vihreä sivuston osoite tai url. Viimeisenä tulee mustalla pitkä metakuvaus. Mieti, millä sanoilla asiakas palveluitasi hakee. Esimerkkisivulla myymme aterimia. Metaotsikkomme on "Meiltä aterimet joka kotiin!" ja metakuvaus "Meiltä myös japanilaiset keittiöveitset, hopealusikat ja hopealautaset". Näin esiinnymme hakutuloksissa, jossa asiakas etsii japanilaisia keittiöveitsiä.  

4. Otsikot

Olet ehkä huomannut, että otsikoita on kolmen kokoisia: pieniä (h3), keskikokoisia (h2) ja suuria (h1).

Nyrkkisääntönä 
Käytä h1-otsikkoa kerran/per sivu.
Käytä h2-otsikkoa 2-3 krt/per sivu.
Käytä h3-otsikkoa 4-6 krt/per sivu.

Google käyttää otsikointia hakutulosten indeksoimiseen, eli ymmärtämään mikä vastaisi parhaiten hakijan toiveita. Mikäli otsikoinnin tekee väärin, tiputtaa Googlen yritystäsi hakutuloksissa.

 

5. Tekstikappaleiden sisältö

Googlelle pitää antaa tarpeeksi sisältöä, jotta se osaa päättää, millä hauilla tarjoaa mitäkin sisältöä. Jokaisella sivulla, jonka haluaa nousevan hakukoneessa, tulee olla riittävästi relevanttia ja mielenkiintoista sisältöä. Tekstikappaleen tulisi sisältää vähintään 300 sanaa, mutta mielellään vielä paljon enemmän.

6. Avainsanat

Avainsanat ovat sanoja, joilla sinun asiakkaasi palveluitasi hakevat. Esimerkiksi muuttoja tekevälle yritykselle avainsanoja voisivat olla "muutto Pirkanmaa" "muuttolaatikot" "muuttoapu" jne. Näitä sanoja tulisi viljellä pitkin sivuja niin sanotun luonnollisen tekstin yhteydessä. Luonnoton teksti jää kiinni Googlen automaattisessa tarkastuksissa, jolloin sivut eivät nouse hakutuloksissa ensimmäisten joukkoon. Tällä pyritään ohjaamaan käyttäjiä laadukkaiden sivujen pariin ja tietenkin tämä toimii samalla porkkanana laadukkaiden sivujen tekemiselle.

Esimerkki luonnollisesta tekstistä: "Muuttolaatikot ja muuttoapu Pirkanmaalla 20 vuoden kokemuksella! Meiltä myös muuttoautojen vuokraus peräkärryllä tai ilman."

Esimerkki tekstistä, josta Google ei pidä: "Muuttolaatikot, muuttoapu, muuttomiehet, muutto, muuttoauto pirkanmaa". 

7. Kuvien nimeäminen

Kuvat kannattaa myös nimetä, sillä kuvien tiedot ovat merkityksellisiä hakukoneiden kannalta. Kuvien nimeämisessä on hyvä käyttää avainsanojen ohjeistusta. Kuvatekstin voit halutessasi jättää tyhjäksi, se ei ole tässä merkityksellinen.

 

Kuvien nimeäminen tapahtuu viemällä hiiren kuvan päälle ja klikkamalla muokkaa kuvaa. Kirjoita kuvaus ja muista tallentaa.

8. Päivitä sivujasi

Googlen hakutuloksiin auttaa myös se, että päivität sivujasi säännöllisesti, mieluusti vähintään kerran kuukaudessa. Mitä hyödyllisempää ja ajantasaisempaa tietoa on tarjolla, sitä paremmin Google tarjoaa sivujasi hakutuloksissa.

9. Koska verkkosivuni näkyvät Googlessa?

Kun verkkosivut on luotu ja julkaistu, voi hakutuloksiin pääsemisessä kestää 1-4 viikkoa. Ei siis kannata huolestua, mikäli omat sivut eivät heti hakutuloksissa näy. Toisaalta ns. indeksointiaika on hyvä ottaa huomioon,  mikäli on tarkoitus julkaista sivut tiettynä ajankohtana, esimerkiksi ennen joulusesonkia.

Contributors

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!