Mijn Communities
Help

Visma.net HRM & Payroll IAM API

21-03-2024 11:30 (Bijgewerkt op 25-03-2024)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 88 Weergaven

Een IAM (Identity and Access Management) API biedt functionaliteit voor het beheren van gebruikersidentiteiten en toegangsrechten binnen een systeem. Met deze API kunnen ontwikkelaars en systeembeheerders verschillende taken uitvoeren, waaronder het aanmaken, bijwerken, zoeken en ophalen van gebruikersinformatie.

 

In Visma.net  wordt de IAM API gebruikt voor het beheren van gebruikersaccounts en -rechten binnen het Visma-systeem. Dit omvat onder andere het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts, het bijwerken van bestaande accounts, het zoeken naar specifieke gebruikers en het verkrijgen van gedetailleerde gebruikersinformatie.

 

Met de IAM API kunnen ontwikkelaars integraties bouwen tussen Visma.net en andere systemen, zodat gebruikersbeheer naadloos kan worden geïntegreerd met bredere bedrijfsprocessen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het automatiseren van gebruikersregistratie, het synchroniseren van gebruikersinformatie tussen verschillende systemen, en het implementeren van Single Sign-On functionaliteit.

 

Kortom, een IAM API biedt de nodige tools en functionaliteit voor het effectief beheren van gebruikersidentiteiten en toegangsrechten binnen een systeem, en vergemakkelijkt de integratie van gebruikersbeheer met andere bedrijfsapplicaties.

 

Interesse of vragen?

Klanten nemen contact op met hun Customer Succes Manager. 

Leveranciers via onze website

Medewerkers