Mijn Communities
Help

Updated: Workflow Plus taak - gebruiker bijwerken/aanmaken werkt NIET naar behoren

door MikeChin (Bijgewerkt ‎29-12-2021 13:59 door MikeChin VISMA )

Helaas lijkt het er op dat de nieuwste release van afgelopen zaterdag 18 december jl. er voor gezorgd heeft dat een workflow plus taak (en dan met name de gebruiker bijwerken/aanmaken)  NIET meer naar behoren werkt. 

 

Deze taak zorgt er voor dat je een gebruikersaccount bijwerkt of aanmaakt bij een specifieke (nieuw ingevoerde) werknemer. 

Wat sinds zaterdag NIET goed gaat is dat het systeem niet de beoogde werknemer toont, maar de werknemer waar je voorafgaande aan deze taak, mee/voor aan het werk was in Talent.  

In potentie kan dit - indien niet op meerdere momenten opgemerkt - er voor zorgen dat een individuele gebruiker niet zijn eigen gegevens, maar die van een ander kan zien in Mijn Talent. 

 

Het issue is met de hoogste prioriteit voorgelegd aan de afdeling Ontwikkeling.  Gezien de komende feestdagen moeten we echter wel rekening houden dat door de "feestdagen-bezetting" de oplossing niet zo snel komt als we zouden willen.  

 

Daarom hebben we ervoor gekozen om jou op deze ongebruikelijke manier over dit issue te informeren (issues worden normaal gesproken primair via 4me gemeld en behandeld).

 

Let wel:

Dit is inderdaad een potentieel datalek-risico, maar meer dan gebruikelijk, verwachten we nu en in deze kwestie de nodige zorgvuldigheid van de gebruiker die deze taak toegewezen krijgt.

Ga niet door met deze taak als je een onverwachte naam tegen komt!

Zie aanvulling/update/comment van Visma collega, hier onder.

 

Gelukkig is er wel een workaround: je kunt naar HRM>Talent>Applicatiebeheer>Autorisatie>gebruikers en daar de betreffende werknemer selecteren en het gebruikersaccount aanmaken/aanpassen.

 

Update:

Zie aanvulling/update/comment van Visma collega, hier onder

1 Opmerking