Mijn Communities
Help

Medewerkers uitsluiten van ziekteregistratie

door Maarten VB (Bijgewerkt ‎16-08-2022 13:56 door Maarten VB VISMA )

Icon_sickleave.png

Het is vanaf nu mogelijk om bepaalde medewerkers op basis van hun arbeidsrelatie uit te sluiten van ziekteregistratie. Deze functionaliteit is vaker genoemd als mogelijke verbetering en is onder andere naar voor gekomen in dit idee op de community.

 

Configuratie ziekteverzuim
De beheerder kan eenvoudig kiezen welke arbeidsrelaties toegelaten zijn om ziekgemeld te worden en doet dit door naar de instellingen van ziekteregistratie te gaan via de tegel op het portaal.

MaartenVB_0-1660649806254.png

Indien je deze tegel nog niet hebt lees dan zeker dit nieuwsbericht eens om te weten hoe je dit voor elkaar krijgt, maar alternatief kun je ook altijd rechtstreeks naar https://admin.sickleave.youforce.com/ navigeren.

 

Op de pagina zie je onder het kopje "Ziekteregistratie" een nieuwe instelling om de arbeidsrelaties die ziekgemeld kunnen worden te markeren.

MaartenVB_2-1660650023950.png

Let op: Je selecteert dus welke WEL ziekgemeld mogen worden en niet de arbeidsrelaties die je wilt uitsluiten van ziekteregistratie. Door een bepaalde arbeidsrelatie dus niet te selecteren kunnen medewerkers met deze arbeidsrelatie niet ziekgemeld worden via de Youforce app.

 

Het aanpassen en opslaan werkt hetzelfde als de andere instellingen. Indien je veel arbeidsrelaties hebt kan de lijst vrij lang en onoverzichtelijk worden. We zullen kijken of we dit in de toekomst nog kunnen optimaliseren, maar willen in ieder geval nu gewoon de functionaliteit beschikbaar stellen.

MaartenVB_3-1660650132410.png

 

Wat als je de Youforce app al gebruikt voor ziekteregistratie?

Aangezien je de app bent gaan gebruiken zonder deze functionaliteit zorgen wij ervoor dat standaard alle arbeidsrelaties toegelaten zijn. De beheerder is verantwoordelijk om hierin aanpassingen aan te brengen indien noodzakelijk.

 

We zullen binnenkort ook een nieuwe versie van de handleiding uploaden waarin deze functionaliteit ook beschreven is en als je nog vragen, opmerkingen of verbeterpunten ziet horen we het natuurlijk graag.