annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

De datum van conceptfacturen instellen

door Frédérique van Gijn

Vandaag vindt er een nieuwe release plaats voor Visma eAccounting. Daarmee wordt het mogelijk om de factuurdatum van een conceptfactuur naar eigen wens aan te passen.

 

Wanneer je voorheen een factuur als concept bewaarde en deze in de dagen hierna opnieuw opende, werd de factuurdatum automatisch aangepast naar de dag waarop je de factuur opnieuw opende. Dit is niet altijd wenselijk. 

 

Vanaf nu pas je eenvoudig de datum van je conceptfactuur aan via: Instellingen > Bedrijf > Facturering (tab) > … Hier zet je een vinkje als je wil dat de oorspronkelijke conceptfactuurdatum gebruikt wordt. Open je na het opslaan van de instellingen de factuur opnieuw? Dan wordt de datum gebruikt die je hebt ingevoerd bij het opslaan van de factuur.

 

Het kan zijn dat je al voor het uitvoeren van deze update een conceptfactuur hebt aangemaakt. Open je de betreffende conceptfactuur na het updaten, dan krijg je een venster te zien waarin gevraagd wordt welke datum je voor de factuur wil gebruiken: de oorspronkelijke conceptfactuurdatum of de datum dat de conceptfactuur opnieuw geopend wordt. De keuze die je hier maakt geldt vanaf dat moment als standaardinstelling voor nieuwe conceptfacturen.