Mijn Communities
Help

Nieuw: het vastleggen van een kortingsovereenkomst

door Jim Zwetsloot (Bijgewerkt ‎14-03-2023 10:58 door Jim Zwetsloot VISMA )

Vanaf nu is het in eAccounting Pro mogelijk om een kortingsovereenkomst op te stellen die op debiteurenniveau kan worden gekoppeld. Met deze nieuwe functionaliteit kan je op basis van artikellabels of losse artikelen korting toekennen aan een selectie artikelen. Hiervoor ga je naar Instellingen > Kortingsovereenkomst en kies je ‘Nieuwe kortingsovereenkomst’.

 

Hoe verder?

Voeg een artikellabel of losse artikelen toe en geef een kortingspercentage op. Indien een artikel wordt toegevoegd dat ook onderdeel is van een artikellabel dan wordt het kortingspercentage aangehouden wat is opgegeven voor het losse artikel.

Korting2.pngKorting3.png

Koppel de kortingsovereenkomst vervolgens aan de debiteur. Indien er voor een debiteur een periodieke factuur bestaat waarin een artikel voorkomt dat in de kortingsovereenkomst is opgenomen dan krijg je daar een melding van. Je kan de periodieke factuur daarna direct laten bijwerken of deze ongewijzigd laten.

Korting 4.pngKorting 6.png

 

Als je nu een nieuwe verkoopfactuur, offerte of order opstelt met artikelen uit de kortingsovereenkomst dan wordt de korting automatisch toegekend.

Korting 5.png