Mijn Communities
Help

Ondernemen in tijden van corona

door Anonymous (Bijgewerkt ‎17-03-2020 11:40 ( )

Het coronavirus slaat toe in de wereld. Ook Nederland ontkomt er niet aan. Veel ondernemers worden zwaar getroffen: horeca, winkeliers, de vrijetijds- en evenementenbranche en nog vele anderen.

 

De overheid treft maatregelen om de getroffen ondernemers te ondersteunen, zoals uitstel van betaling van belasting, leningen voor mkb’ers en uitbreiding van de werktijdverkorting.

 

Veel ondernemers hebben minder werk óf sluiten zelfs (tijdelijk) hun deuren. Hoe kun je als ondernemer je tijd nuttig besteden als het werk stil ligt?

 

Visma doet graag enkele suggesties. Onze boodschap is: investeer in jezelf!

 

Kom je nooit aan e-learning toe? Dan is het nu wellicht tijd daarvoor. De volgende e-books kun je gratis downloaden:

 

1. Haal meer winst uit je administratie

 

cover-ebook-laat_je_cijfers_spreken.pngBeschrijving:

 

De boekhouding, die doe je toch omdat het moet? Niet als je het goed doet. Want boekhouden is veel meer dan je cijfers op een rij zetten voor de Belastingdienst. Door op de juiste manier naar je administratie te kijken, kun je er hele belangrijke informatie uithalen. Daarmee neem je betere beslissingen voor je bedrijf: 3 manieren om je winst te vergroten door inzicht in je cijfers.

 

Het e-book download je hier.

 

2. Hoe zit het met de btw?

 

cover-ebook-hoe_zit_het_met_de_btw.png

Beschrijving:

 

Wanneer ben je ondernemer voor de btw? Wanneer betaal je nu wel of geen btw? Wat mag je terugvragen? En hoe werkt het met de aangifte?
Belangrijke vragen en antwoorden over de btw, veelgemaakte fouten én praktische tips!

 

 

Het e-book download je hier.

 

3. Online samenwerken met een accountant

 

cover-ebook-online_samenwerken_met_een_accountant.pngBeschrijving:

 

Je ziet je omzet groeien en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook datje administratie complexer wordt. Overweeg je de hulp van een professional in te schakelen?
In dit e-book geven we je zes goede redenen om niet langer te wachten en samen met je accountant online aan je administratie werken.

 

Het e-book download je hier.

 

4. Boekhouden voor zzp’ers

 

cover-ebook-boekhouden_voor_zzpers.pngBeschrijving:

 

Vind je het ook zo’n gedoe, de administratie? Getob met Excel-sheets, uren bezig zijn met factureren of de kassaverkoop bijhouden, bonnetjes die altijd kwijt zijn, zakelijke en privéuitgaven scheiden, aangifte doen enzovoort. In dit e-book lees je waar je aan moet denken en helpen we je met praktische tips.

 

 

Het e-book download je hier.

 

5. Factureren – Alles wat je als ondernemer moet weten

 

cover-ebook-factureren.pngBeschrijving:

 

Leuk, je eerste factuur versturen! Nog even en je eerste omzet is binnen. Lees (bijna) alles wat je moet weten als je je eerste factuur gaat versturen. Met onder andere tips om te zorgen dat je klanten op tijd betalen. Inclusief handige checklist zodat je zeker weet dat je facturen aan alle eisen voldoen. Lees dit gratis e-book (pdf) op je computer, tablet, e-reader of mobiel.

 

Het e-book download je hier.

 

Natuurlijk is het te hopen dat de coronacrisis snel voorbij zal gaan. De opgedane kennis geeft je onderneming mogelijk een goede boost in de periode daarna.

 

Mocht je met betrekking tot de e-books vragen hebben over boekhouden met Visma eAccounting, bel dan gerust 020-2626926. We informeren je graag.