Mijn Communities
Help

Veiligheidsupdate: pdf-achtergrond uploaden niet meer mogelijk

door Arnold Westra (Bijgewerkt ‎30-10-2020 15:05 door Arnold Westra VISMA )

Vanuit veiligheidsoverwegingen is het niet meer mogelijk om een pdf-achtergrond te uploaden in Visma eAccounting. Wel kunnen andere bestandstype als jpg, jpeg en png worden geüpload. Hiermee wordt de veiligheid van de software aanzienlijk vergroot en krijgen hackers geen kans.

 

Bij Visma staat de veiligheid van de software voorop. Onlangs hebben we daarom ethische hackers uitgenodigd om hun vaardigheden los te laten op onze software. Het doel hiervan was om eventuele zwakke plekken in de software op te sporen. Hieruit kwam dat het voor een hacker relatief eenvoudig is om pdf-bestanden (zoals de geüploade factuurachtergronden) te voorzien van een kwaadaardig javascript. Een dergelijk javascript kan veel schade veroorzaken.

 

Je kan eerder geüploade pdf-achtergronden nog steeds gebruiken. Wil je deze vervangen? Dan zal alleen nog gebruik gemaakt kunnen worden van jpg-, jpeg- en png-bestanden. Voor de meest optimale weergave adviseren wij je een bestand van 2480x3508 pixels te gebruiken met een maximale bestandsgrootte van 1 MB.

 

Om pdf-achtergronden te converteren naar jpg kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van adobe.

 

Melding_Achtergrond.jpg