Mijn Communities
Help

Vertraging bij verzenden van verkoopfacturen, verkooporders en offertes per mail vanuit eAccounting

door Remko Gerritsen (Bijgewerkt ‎06-04-2020 19:33 door Arnold Westra VISMA )

Helaas is er sinds gisteren (05 maart 2020) een vertraging opgetreden bij het verzenden van verkoopfacturen, verkooporders en offertes per mail vanuit eAccounting.

 

Ons advies om NIET opnieuw te verzenden om dubbele verzending te voorkomen.

 

We proberen deze vertraging zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Update: 12-03-2020

Er zijn aanpassingen doorgevoerd in de configuratie van de mailserver. Zoals aangegeven moeten deze wijzigingen ook door de ontvangende servers worden “opgepikt”. Dit kan een paar dagen in beslag nemen en dat proces is reeds gaande. De verwachting is dat de verwerking van de e-mails in de komende dagen weer normaliseert. Indien gebruik wordt gemaakt van Simplerinvoicing zal er geen vertraging optreden.

 

 

Update: 06-04-2020

We zijn de afgelopen periode intensief in gesprek geweest met onze mailprovider. Zij hebben ons laten weten dat de vertragingen onderdeel zijn van een systematiek waarbij de reputatie van de afzender moet worden opgebouwd, zoals eerder in dit forum door ons is toegelicht. Op onze vraag hoe het kan dat deze vertragingen niet op kortere termijn konden worden verminderd, is aangegeven dat dit komt door het grote aantal e-mails dat vanuit onze account wordt verzonden. Er maken meer dan 100.000 klanten gebruik van Visma eAccounting, wat als gevolg heeft dat er enorme aantallen e-mails worden verzonden op relatief korte termijn na de wijzigingen in de mailconfiguratie. Door de e-mailverzending te vertragen en daarmee gedoseerd te verwerken wordt voorkomen dat een relatief groot aantal e-mails bounced bij de ontvanger en dus helemaal niet kon worden afgeleverd. In een situatie als deze kan het dan tot onze grote spijt enkele weken in beslag nemen voordat alle e-mails weer met dezelfde snelheid worden afgeleverd als voor de configuratiewijzigingen het geval was. 
We zien dat de verwerking van het mailverkeer inmiddels is genormaliseerd. Mochten er echter toch incidentele gevallen zijn waarbij vertraging wordt ervaren bij het verzenden van e-mails vanuit Visma eAccounting, dan adviseren wij dit te melden bij onze supportafdeling (020-2626926), zodat we kunnen nagaan wat daar precies speelt.

 

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en dank voor uw begrip.
26 Opmerkingen