Mijn Communities
Help

Nieuw: Geef leveranciers inzicht in de status van de ontvangen factuur

door TomPronk (Bijgewerkt ‎23-01-2024 14:13 door TomPronk VISMA )

Vanaf nu verleen je jouw leveranciers ook een dienst door automatisch de ontvangststatus van de factuur terug te sturen. Dit noemt men een e-retour bericht. Hierdoor weten leveranciers dus of jij de factuur hebt ontvangen en of deze is goed- of afgekeurd.

Hiermee wordt het dus nog aantrekkelijker voor jouw leveranciers om jou een e-factuur te sturen. Hoe meer leveranciers jou een e-factuur sturen, hoe sneller je de inkoopfacturen administratie kan bijwerken. Win-win dus.

Eerder was het al mogelijk in Visma.net om inzicht te krijgen in de factuurstatus van verzonden e-facturen. Zie voor meer informatie dit bericht:

 

Nieuw: Inzicht in de (ontvangst)status van de verzonden facturen

 

Hoe werkt het?

Vanaf vandaag (17 januari 2024) stuurt Visma.net ERP standaard een bericht terug aan de verzender van de e-factuur. Voor het versturen van de e-retour berichten is er dus geen extra activatie nodig. Om hier gebruik van te kunnen maken is het nodig om dit expliciet te activeren. Zie voor meer informatie over het activeren deze post:  Nieuw: Inzicht in de (ontvangst)status van de verzonden facturen 

Indien het boekhoudpakket van jouw leverancier in staat is om e-retour berichten te ontvangen zal deze terugkoppeling dus automatisch plaatsvinden.

 

Visma.net ERP stuurt op 3 momenten een bericht naar de verzender van de factuur:

  • Berichtbevestiging; bij het ontvangen van de inkoopfactuur in Postvak IN
  • Geaccepteerd; bij het vrijgeven en journaliseren van de factuur 
  • Afgewezen; dit bericht wordt verstuurd bij het verwijderen van een e-factuur uit Postvak IN


Update
In een eerder bericht stond onterecht dat het niet nodig was om deze functionaliteit expliciet te activeren, dat is wel het geval.

2 Opmerkingen