Mijn Communities
Help

Verbeterde scanservices AutoInvoice

door Jessica Biermann

Momenteel kun je als onderdeel van AutoInvoice gebruikmaken van twee scan- & herkenoplossingen: de basis scanservice en de premium scanservice. Beide scanservices gaan we dit jaar verbeteren. Naar verwachting kunnen de eerste klanten hier begin september gebruik van maken. We zetten de veranderingen hieronder voor je op een rij.

 

Basis scanservice
De basis scanservice beschikt straks over een verbeterde herkenningsgraad. Dat zorgt voor minder onterechte afkeuringen van ingestuurde documenten, meer herkende velden van de PDF en een snellere verwerkingstijd. Bij de verbeterde basis scanservice worden documenten 24/7 verwerkt, dat gebeurt nu alleen tijdens kantoortijden.

 

Premium scanservice
Ook bij de premium scanservice worden er straks meer velden van de PDF herkend. Daarnaast wordt regelherkenning toegepast op een vaste set van leveranciers. Dit betekent dat hierbij niet alleen een uitsplitsing per btw-tarief wordt gedaan, maar ook dat iedere individuele factuurregel apart wordt uitgesplitst voor die geselecteerde leveranciers. Dat scheelt tijd en biedt meer automatiseringsmogelijkheden bij het verwerken van de factuur in Visma.net. 

 

Verwerkingstijd

De verwerkingstijd voor facturen zonder regelherkenning is straks gemiddeld vier uur. Facturen waar regelherkenning op toegepast wordt, zijn de volgende werkdag beschikbaar. Dit heeft te maken met de uitgebreidere herkenning die nodig is voor het verwerken van facturen op regelniveau. Maak je momenteel gebruik van de premium scanservice? Dan wordt de doorlooptijd in een aantal gevallen straks dus iets langer dan je op dit moment gewend bent.

 

Tarieven

De tarieven voor de basis en premium scanservice blijven voor 2023 ongewijzigd.

 

Tijdpad

We voeren de verbeterde scanservices in fases door. Hieronder vind je de voorlopige planning.

 

Vanaf 4 juli zijn we gestart met pilots. Je implementatiepartner heeft je hierover als het goed is al benaderd. Wil je deelnemen aan de pilot? Geef dit dan door aan je vaste aanspreekpunt zodat de aanmelding verwerkt kan worden. 

Let op! Er is slechts beperkte capaciteit om deel te nemen aan de pilots. Wil je deelnemen, geef dit dan zo snel mogelijk door!

 

Vanaf september worden nieuwe scanaccounts alleen nog via de verbeterde scanservice aangemeld. Wil je ook gebruikmaken van de verbeterde scanservice, dan kan dat ook vanaf dit moment. 

 

Vanaf eind november worden de huidige scanaccounts overgezet op de verbeterde scanservices. Je kunt dan geen gebruik meer maken van de oude scanservices.

 

Wat betekent dit voor jou?

Stuur je op dit moment facturen in naar kvk@autoinvoice.nl? Dan maak je gebruik van de basis scanservice. Je hoeft niets te doen. Facturen worden straks automatisch naar de verbeterde scanservice doorgestuurd. 

 

Maak je momenteel gebruik van de premium scanservice? Dan moeten facturen straks worden ingestuurd naar kvk@autoinvoice.nl in plaats van naar kvk@go2ubl.nl. Het e-mailadres van facturen die automatisch vanuit de e-mailbox worden doorgestuurd, moet dan dus worden aangepast.

 

Vragen?

Op een later moment zullen wij je verder informeren met onder andere een FAQ. Heb je nu al een vraag? Stel die dan via je vaste aanspreekpunt.