Mijn Communities
Help

Zomerupdate Visma.net

door Jessica Biermann (Bijgewerkt ‎28-08-2023 11:56 door Jessica Biermann VISMA )

Versnel de productiviteit van je bedrijf 

Je wilt de voordelen van je ERP-systeem maximaliseren. Je wilt de operationele efficiëntie optimaliseren en succesvolle resultaten behalen met hoogwaardige bedrijfssoftware. Performance van het systeem is dan cruciaal. Het heeft een directe invloed op de gebruikerservaring, schaalbaarheid en integratiemogelijkheden. Wij hebben ons volledig gericht op het verbeteren van schermen en API's om klanten met grote transactievolumes te ondersteunen.

 

We passen het technische raamwerk van Visma.net aan, terwijl we de infrastructuur en ontwikkelingsprocessen voortdurend verbeteren, allemaal om nu en in de toekomst een ​​groter volume aan transacties en klantgegevens aan te kunnen.

Klanten voeren miljoenen API-calls uit, meer dan vorig jaar.

De activiteiten in Visma.net ERP groeien. In mei 2023 voerden klanten 266 miljoen API-calls uit, een groei van meer dan 50% ten opzichte van vorig jaar.


JessicaBiermann_0-1689757952040.png

 

Zelfs als het aantal API-calls toeneemt, blijft de gemiddelde servicetijd voor elke API-call min of meer op hetzelfde niveau. Dit betekent dat de performance verbeteringen effect hebben.

Wat zijn de nieuwste performance-verbeteringen?

Dit is de lijst met verbeteringen:

  • Het venster Overzicht journaalposten is verbeterd door paginering toe te voegen. Voorheen duurde het laden van 300.000 lijnen 7 minuten, nu nog maar 21 seconden
  • Het rapport Prognose per rekening is verbeterd. Klanten met veel vaste activa konden soms een time-out ervaren bij het uitvoeren van dit rapport gedurende meerdere perioden. Nu vinden er geen time-outs meer plaats. 
  • Het endpoint GeneralLedgerTransactions is verbeterd. We hebben de foutafhandeling verbeterd en door de SQL-query te verbeteren is het endpoint nu 50% sneller dan voorheen.
  • Het venster Automatische incasso’s verwerken voltooit de actie ‘Alles verwerken’ nu ongeveer 25% sneller.
  • In de vensters Debiteuren documenten vrijgeven en Verkoopfacturen is de tijd om een ​​document vrij te geven teruggebracht van 15 naar 5 seconden.
  • Het venster Verzendingen laadt nu veel sneller voorheen. 
  • Het venster Crediteurkaart is verbeterd. Het laadt nu sneller en het is mogelijk om nog grotere hoeveelheden documenten in één keer op te halen. ‘Toon alle documenten’ is vervangen door een nieuwe filtering: ‘Toon gesloten/ongeldige documenten per periodebereik’, wat ook een positieve invloed heeft op de prestaties.
  • Het venster Gegevens btw-aangifte is sterk verbeterd. Soms kregen gebruikers time-outs bij het uitvoeren van het rapport over grote datasets. Nu verwerkt het rapport gegevens in een paar seconden op dezelfde dataset.
  • Het laden van het scherm Debiteuren documenten vrijgeven met 10.000 facturen kon voorheen tot 6 minuten duren. Nu is het in 2 seconden klaar!

En dat is nog niet alles - we zijn net aan het opwarmen!

Op volle snelheid rennen zonder warming-up wordt door niemand aanbevolen. Daarom hebben we precompileren geïntroduceerd. Vanaf versie 9.51 warmen we de servers altijd op voordat er gebruikers kunnen inloggen. Dit resulteert in het sneller laden van schermen in de vroege ochtend en na een nieuwe release. Vóór het precompileren duurde het uitvoeren van alle geautomatiseerde UI-tests ongeveer 3 uur; na precompilatie is het in de helft van die tijd gedaan.

 

We hopen dat deze prestatieverbeteringen je goed van pas komen en je nog productiever zullen maken.

Nieuwe functies om de controle en nauwkeurigheid van financiële transacties te verbeteren

Een nieuwe kolom, 'Modulebeheer’ voor het debiteuren- en crediteurenproces  helpt bij het organiseren en categoriseren van rekeningen. Met de kolom kun je een rekening markeren als systeemrekening (in het venster Rekeningschema) 

 

Een tweede nieuwe kolom, ‘Handmatige invoer toestaan’, biedt ook een manier om het gebruik van grootboekrekeningen die zijn gemarkeerd als systeemrekeningen te beperken. Dit helpt de gegevensintegriteit te behouden door ongeoorloofde of onbedoelde wijzigingen te voorkomen. Lees meer in dit communitybericht.

 

Een nieuw venster Aansluiting debiteuren en crediteuren helpt de controller de grootboeksaldi van de debiteuren- en crediteurenrekeningen overeen te laten komen met de saldi van het debiteuren- en crediteurengrootboek. Lees meer in dit communitybericht

 

Eenvoudig matchen van betalingen en creditnota's.

Deze significante verbetering helpen controllers productiever te worden. In het venster Betalingen verwerken kun je automatisch facturen en creditnota's matchen wanneer het te betalen bedrag '0,00' is.

 

JessicaBiermann_1-1689757952083.png

 

De nieuwe functie is ingeschakeld in het venster Voorkeuren crediteuren. De groepering van documenten hoeft slechts één debetcorrectie, en één of meerdere facturen te bevatten. Alle documenten moeten dezelfde bankrekening, valuta en betaalmethode gebruiken. Wanneer het bedrag '0,00' aangeeft, druk je op 'Betaling bevestigen’ om de betaling te verwerken. Lees meer in dit communitybericht

Inkoop en verkoop - nieuwe functies om de kern van je bedrijf een boost te geven

Je kunt nu in het venster Verzendingen regels toevoegen die nog niet in een verkooporder staan. De nieuwe regels worden automatisch toegevoegd aan de order vanaf de eerste verzendregel. Deze functie zal de bruikbaarheid vergroten en het werken met verkoop en verzending vereenvoudigen. De functionaliteit wordt ook toegevoegd aan de API in een nieuw endpoint.

 

We hebben een nieuw rapport toegevoegd, Historisch overzicht inkoopontvangsten (reservering). In dit rapport zijn mogelijkheden toegevoegd voor historische reconciliatie van opgebouwde inkooporders. We slaan alle wijzigingen op, zodat we de nog niet gefactureerde hoeveelheid en het bedrag op de laatste dag van de geselecteerde periode kunnen tonen.

 

De nieuwe Verkooporderservice wordt voortdurend verbeterd, met als doel de bestaande klassieke Verkooporder te vervangen. We hopen dat het je niet ontgaan is dat je de nieuwe verkooporderservice al kunt uitproberen! Omdat we zoveel mogelijk relevante feedback van gebruikers willen krijgen, hebben we een ‘Gebruikerspanel’ en een feedbackformulier toegevoegd. Je vindt beide mogelijkheden in een topbanner direct in het venster Verkooporder. Ook vind je hier informatie over de komende ontwikkeling voor deze service (de Roadmap).

 

JessicaBiermann_2-1689757952106.png

 

 

En verder

Na de zomer zullen wij ons blijven richten op het verbeteren van de schermen in Visma.net ERP om de prestaties en gebruikersproductiviteit te verbeteren. Specifieke verbeteringen worden doorgevoerd, zoals het exporteren van data naar Excel, de infrastructuur, datareplica's en datamart en een continue, stapsgewijze verbetering van de journaaltransacties met API en schermen.

 

Bekijk eerdere updates

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van verbeteringen en handige updates? Door je te abonneren op de nieuwsrubriek van de community ontvang je bij nieuw geplaatste berichten een e-mailbericht.