Mijn Communities
Help

Nieuw: Exporteer bedrijfsgegevens

door Jim Zwetsloot (Bijgewerkt ‎17-07-2023 15:17 door Jim Zwetsloot VISMA )

Vanaf nu kan je op een eenvoudige wijze voldoen aan de bewaarplicht en/of het hebben van inzage in de gegevens van (ex-)klanten. Wij hebben namelijk een data-exportfunctie toegevoegd aan Visma eAccounting. Hiermee stellen we je in staat om vóór het beëindigen van de samenwerking een export van de data uit te voeren. Deze export bestaat uit een auditfile, een aantal rapporten (Balans, Resultatenrekening, Gebruikershistorie en Grootboek) en de gekoppelde documenten (verkoop- en inkoopfacturen, aanmaningen en bonnetjes) per gekozen boekjaar.

image (21).png

De export is altijd beschikbaar in alle licenties, tenzij de gebruiker het toegangsprofiel Alleen lezen of Alleen verkoop heeft. 

 

Wanneer een eAccounting licentie wordt beëindigd maak je vlak voor het beëindigen van de licentie een export. Indien je klant zelf met eAccounting (Factureren, Standaard of Pro) werkt dan is de data-export ook beschikbaar als de licentie al is beëindigd. De klant kan op dat moment de export exporteren vanuit de alleen-lezen-versie. Let op: na beëindiging moet je wel beheerdersrechten in Visma Online hebben om bij de alleen-lezen variant te kunnen.

 

Klik hiervoor op Instellingen > Import en export > Exporteer bedrijfsgegevens en loop de stappen door.

12 Opmerkingen