Mijn Communities
Help

Nieuw in Visma Advisor

door Jim Zwetsloot

Tijdens de zomer zijn er enkele (kleine) verbeteringen en nieuwe functionaliteit uitgebracht. Lees hieronder welke dat zijn en hoe je ze kan gebruiken. 

 

Nieuwe koppeling voor dimensies in Visma Advisor 

 

Onder de tweede dimensie (Instellingen > Dimensies) is een nieuwe koppeling beschikbaar gekomen voor de klantdiensten. 

2022-08-24 09_38_41-Window.png

Op de klantkaart onder de tab Diensten is onder de dienst een nieuw veld toegevoegd om deze nieuwe dimensie te koppelen.

2022-08-24 09_39_46-Window.png

Op klantniveau kan er nu gefilterd worden op deze nieuwe dimensie. Wanneer Dimensie 2 is gekoppeld aan een dienst kan een filter gemaakt worden onder de klant waarbij alleen de klanten weergegeven worden die aan de dimensie zijn gekoppeld.

2022-08-24 09_41_12-Window.png

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor kantoren waar in teams wordt gewerkt waarbij het team verantwoordelijk is om een specifieke dienst voor een groep klanten op te volgen.

 

Binnenkort komen hiervoor ook filtermogelijkheden beschikbaar onder de controlemomenten en de resourceplanning. 

 

Nieuwe filtermogelijkheden in het venster Controlemomenten

 

In het venster Controlemomenten zijn nieuwe filters toegevoegd voor ‘Accountmanager’ en ‘Diensteigenaar’. Hiermee kan de weergave nog beter naar behoefte worden gefilterd.  

 

Nieuwe herlaadknop in het venster Controlemomenten

 

Bovenaan in het venster Controlemomenten is de knop 'Opnieuw laden' toegevoegd. Op het moment dat meerdere medewerkers tegelijkertijd aan hetzelfde controlemoment werken, kan je nu snel en eenvoudig de laatste status opvragen door op ‘Opnieuw laden’ te klikken.

 

2022-08-24 09_06_32-Window.png

 

Nieuwe grafiek op Mijn startpagina - Top 5 Winstgevende klanten

De grafiek toont de vijf meest winstgevende klanten op basis van de geschatte brutowinst over de vorige maand. De grafiek toont ook het gemiddelde uurtarief voor deze klanten.

De getallen zijn gebaseerd op de gedeclareerde bedragen (inclusief onkosten) en de uren die in deze periode zijn geregistreerd. Brutowinst = Declaratiebedrag - Kosten Gemiddeld uurtarief = Declaratiebedrag / Geregistreerde uren

 

Klik op een regel om in te zoomen op de diensten. Je ziet dan welk type prijsstelling voor elke dienst is ingesteld en wat de brutowinst en het gemiddelde uurtarief per dienst is.

2022-08-24 09_28_41-Window.png