Mina produkter
Hjälp

Administration digitalt: Tidrapportering och Personalliggare

av Patricio Beck (Uppdaterad ‎11-12-2019 10:26 av Patricio Beck VISMA )

Byggbranschen är känd för att ligga långt bak i den digitala utvecklingen. Detta håller dock på att förändras tack vare affärssystem byggda från grunden för att möta de behov som finns på byggarbetsplatser.

Ett exempel på ett sådant system som stödjer ÄTA-timmar, Materialåtgång, Skyddsrond, Byggdagbok och samtidigt lever upp till alla lagkrav är Visma Construction Suite.

Lönsammare byggprojekt med digital tidrapportering

Byggbranschen har länge varit en konservativ bransch när det gäller tekniska hjälpmedel, inkluderat digital administration. Detta status quo ställdes dock på sin ända vid årsskiftet 2015/2016 när lagen om digital personalliggare infördes. Lagen var ett initiativ från bland annat Sverige Byggindustrier där det ställs krav på att alla projekt vars värde överstiger 4 prisbasbelopp (ca 180 000 kronor) ska hålla med en digital personalliggare.

Ovannämnda initiativ har dock fått branschen att vakna till liv ordentligt och varit en inkörsport till en bredare digitalisering av administrationen i byggsektorn. Många företag har insett fördelarna med att ersätta skrynkliga lappar med kaffestänk med digitala liggare där informationen är samlad, sökbar och dessutom uppdateras i realtid.

Visma Construction Suite är en av Sveriges byggindustrier ackrediterad ID06-leverantör, men fördelarna med en digital administration i bygg upphör inte vid lagkravets räckvidd.

Sparade (och vunna!) timmar

Genom att logga timmar digitalt sparar man pengar genom att mindre tid av såväl byggarbetare som kontorspersonal läggs på administration. Alla löneunderlag (av olika typer av lönearter som OB och övertid) summeras automatiskt för den anställde, projekt och de datumintervall man väljer. Genom integreringar till andra program som till exempel Visma Business, Visma.net och Lön 600 görs lönehanteringen än smidigare – underlaget från Visma Construction skapar underlag för lön och ekonomi i respektive program.

En minst lika stor vinst är alla de ytterligare fakturerbara timmar en ordnad timrapportering ofta ger upphov till. ÄTA-timmar och materialåtgång vars dokumentation tidigare lätt föll genom stolarna eller försvann på väg från byggarbetsplatsen till kontoret blir nu samlade och indexerade på ett och samma ställe vilket underlättar faktureringen av dem avsevärt.

Ett system för hela byggarbetsplatsen

Visma Construction Suite är byggt från grunden för att underlätta digital administration av bygg-, fastighets- och energibolag. Det här innebär att systemet hanterar branschspecifika krav som ÄTA-timmar, Skyddsrond, Byggdagbok, Körjournal och fysisk Regbox för enklast möjliga inregistrering av arbetare.

Enkel hantering

Programmet är en molnlösning och kan nås från alla enheter med internetuppkoppling antingen via webbläsare eller genom vår dedikerade Android och Apple applikation.

Ett populärt sätt att använda Visma Construction på är dock genom vår fysiska Regbox. För administratören är det bara att logga in på den med sitt Construction-konto och välja det eller de, upp till sex parallella, projekt som Regboxen skall registrera mot.

För slutanvändaren är det bara att hålla upp sitt kort mot enheten för att stämpla in och ut på byggarbetsplatsen – enklare blir det inte!

Visma Construction Suite:

  • Är av Sveriges Byggindustrier Ackrediterad ID06-leverantör
  • Är ID06 Personalliggare och intern Tidrapportering samtidigt
  • Är tillgängligt från alla enheter
  • Samlar och indexerar all tid som arbetas i företaget
  • Har stöd för ÄTA-timmar, Skyddsrond, Byggdagbok och andra branschspecifika krav

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här