Mina produkter
Hjälp

Viktig information om ID06-kortkontroll

av Patricio Beck (Uppdaterad ‎16-11-2023 13:54 av Patricio Beck VISMA )

I vår strävan att säkerställa sund konkurrens och minska otillåten personal på arbetsplatser implementerar Visma Construction flera åtgärder för att följa ID06-regelverket. Detta är det första steget för att säkerställa att endast godkända ID06-kort används i våra system.

 

Steg 1: ID06-kortkontroll i Användarlistan

För att genomföra en ID06-kortkontroll i systemet, gå till Användarlistan. Markera användaren du vill kontrollera genom att checka i checkboxen längst till vänster. Klicka sedan på "MER" och välj "Kontrollera ID06-kort."

 

Statusen uppdateras till antingen grön bock (OK), orange triangel (Nyligen tillagd), eller röd stoppskylt (Blockerad). Vid blockering, kontakta ID06 för ytterligare information.

Statusikoner för ID06-kort Förklaring
OK.png ID06-kort är OK.
EjOK.png ID06-kort ej OK. Kontrollera personnummer, ID06-kortnummer, organisationsnummer mm
BL.png ID06-kort är Blockerat.
NY.png ID06-kort är NY.

 

Detta är det första steget, och vi rekommenderar att ni går igenom alla aktiva användare snarast. Inom kort kommer systemet hindra användare utan grön bock från att checka in eller ut i personalliggaren.

 

Information för Underentreprenörer (UE-administratörer):

Som UE-administratör ansvarar du för att föra in följande uppgifter i personalliggaren:

  1. Ditt namn samt ditt personnummer, samordningsnummer, organisationsnummer eller motsvarande utländska nummer.
  2. Byggarbetsplatsens identifikationsnummer.
  3. Namn och personnummer, samordningsnummer eller motsvarande utländska nummer för alla som är verksamma i din byggverksamhet på byggarbetsplatsen. Med verksamma menas inte bara anställda, utan alla som på något sätt deltar i byggverksamheten.

Daglig registrering av när personer börjar och slutar sitt arbetspass är obligatorisk och ska göras direkt, inte i förväg eller efterhand.

Kontroll av ID06-kort och Företag: Alla utfärdade ID06-kort registreras i ID06 AB:s centrala databas. För att manuellt kontrollera ID06-kortens giltighet, besök www.id06.se/kortkontroll och skriv in kortnumret. På samma sida kan du också kontrollera om ett företag är ID06-anslutet genom organisationsnumret.

 

Automatisk kontroll av ID06-kort: Varje dygn kopplar Visma Construction upp sig mot ID06 spärrtjänst och uppdaterar automatiskt status på samtliga kort i systemet. Om ett kort är spärrat i ID06-databasen blockeras tillträdesrättigheterna automatiskt i systemets regboxar.

Administratörer och UE-administratörer kan även manuellt masskontrollera registrerade ID06-kort via Användare och markera de användare som ska kontrolleras och välj knappen "MER".

 

För ytterligare frågor, kontakta vår support via chatt (24/7), mail eller telefon. Tack för er medverkan i att upprätthålla trygga och säkra arbetsplatser!

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här