avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Förbättringar inom Strukturartiklar i 6.13

av Christian Sandell (Uppdaterad ‎13-04-2018 12:25 av Christian Sandell VISMA )

Med version 6.13 kommer nya funktioner avseende Strukturartiklar.Under Order/Inställningar/Försäljningsordrar finns en ny inställning Kostnad för strukturartikel baserad på komponenter. När den är ifylld, kommer kostnaden för strukturartikelns underliggande komponenter att visas.

struktur1.png

 

Exemplet nedan visar en lagerförd strukturartikel Cykel med komponenterna, Ram (1st) och Däck (2st).

struktur2.png

 

Kostnaden är 500kr för ramen och 200kr/st för däcken.

 

struktur3.png

 

När en Försäljningsorder för cykeln skapas, ser vi att kostnaden för komponenterna (1*500 + 2*200 = 900) summeras och visas under Inpris.

 

struktur4.png

 

Se antalet strukturartiklar tillgängliga för montering

 

I den nedre delen av fönstret Försäljningsorder har informationen Tillgängliga för montering lagts till i senaste versionen. Detta kommer att visa hur många strukturartiklar som går att montera, baserat på antalet tillgängliga komponenter (OBS visas endast för lagerförda strukturartiklar)

 

struktur5.png

 

Montera en strukturartikel direkt i Försäljningsordern

 

Efter att ha lagt till en strukturartikel samt hur många enheter som ska ingå i Försäljningsordern, går det att montera dessa direkt. Ett pop-up-fönster visas där du kan skapa och frisläppa de monterade strukturartiklarna, som då läggs till i Försäljningsordern. Notera att även strukturartiklar som ingår som en komponent i en strukturartikel (strukturartikel i strukturartikel), går att montera i detta fönster (frisläpp görs i huvud-strukturartikeln).

 

struktur6.png

 

struktur7.png

 

 

Se specifikation för strukturartikel direkt i försäljningsordern

Det går att se vilka komponenter som en strukturartikel är uppbyggd av.

 

struktur8.png

Ett pop-up-fönster visar specifikationen för den valda strukturartikeln. Skulle en av komponenterna vara en strukturartikel går det att öppna denna för att se dess komponenter.

 

struktur9.png

 

Dokumentet "Order" är uppdaterat under Dokumentation/Utbildningsmaterial här på Communityt