Mina produkter
Hjälp

Hej då papperskvitton!

av Charlotte Mårtensson (Uppdaterad ‎17-06-2024 09:33 av Anders X Nilsson VISMA )

Ny lagändring: Snart slipper vi papperskvitton och krånglig administration

Den tidskrävande uppgiften att spara kvitton och fakturor i pappersform är snart vara ett minne blott. Den 22 maj röstade riksdagen ja till förslaget, vilket innebär att vi snart kan säga farväl till papperskvitton för gott. Detta innebär stora besparingar både i tid och pengar för företag.

 

Enligt nuvarande bokföringslag måste kvitton och fakturor sparas i sin ursprungliga form i fyra år, även om de har digitaliserats. Många anser att detta är föråldrat och besvärligt, och det har länge funnits krav på förändring. Nu har dessa önskemål blivit verklighet.

 

Enligt  riksdagens beslut: Avskaffat krav på bevarande räkenskapsinformation i original

De nya reglerna gäller från och med den 1 juli 2024.

 

Förändrade krav på kvittohantering

Lagändringen innebär att företag inte längre behöver spara papperskvitton och fakturor om de digitaliseras. Detta förenklar hanteringen avsevärt och beräknas spara företag runt 4 miljarder kronor per år i administrationskostnader.


Payroll & HRM underlättar digitaliseringen

Med den nya lagen på väg finns det ingen anledning att vänta med att digitalisera företagets kvittohantering. Travel erbjuder en automatiserad lösning som gör processen enkel och effektiv. Genom att fota kvitton med mobilen skannas all nödvändig information automatiskt och integreras direkt i reseräkningen.

 

Kontakta din Visma partner för att ta reda på hur Travel kan förenkla din vardag!


karen113 copy.jpg

3 Kommentarer

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här