avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny

Nyheter i kommande Visma.net ERP 7.0: Ny navigering

(updated by Christian Sandell VISMA ‎25-04-2018 15:34 )
Christian Sandell

Uppdaterat: 

Vi måste tyvärr informera att lanseringen av Visma.net ERP 7.0 är uppskjuten. Under våra tester hittade vi problem som måste lösas innan vi kan lansera med den kvalitet vi eftersträvar.

Vi kommer att återkomma med ett nytt lanseringsdatum så snart detta har beslutats.

 

Visma.net ERP version 7, innehåller en förbättrad navigering och en förändrad menystruktur med nya element. Version 7 kommer också med ett modernt och omarbetat användargränssnitt baserat på studier av användarnas beteende och återkoppling från våra partners. Dessa förbättringar kommer att bidra till att öka produktiviteten och snabba upp inlärningsprocessen. Användarna kommer att uppleva ett mer tilltalande användargränssnitt, förbättrad visualisering och flexibilitet. Vänligen notera att bilderna är klippta från en tidig version (där t.ex. vissa översättningar saknas), varpå det kan skilja sig i den skarpa versionen.

 

Samlingstråden om Nya Visma.net ERP 7.0 uppdateras kontinuerligt med den senaste informationen om releasen. Prenumerera gärna på tråden så att du inte missar viktig information.

 

 

Förändrad navigationsstruktur
Menystrukturen har plattats ut och innehåller färre nivåer som bygger på arbetsytor, t.ex Finans, Försäljning, Inköp. Varje arbetsyta länkar till inmatningsskärmar, rapporter, förfrågningar, inställningar etc.

 

En snabbmeny i varje arbetsyta visar de mest använda menyvalen. Användaren kan redigera vad som ska visas i snabbmenyn och dölja arbetsytor som inte används ofta. Det går också att växla till den fullständiga menyn som visar alla menyval för en arbetsyta.

 

Administratörer har behörighet att välja ett konfigurationsläge, där de kan anpassa listan över alternativ som visas i snabbmenyn i en arbetsyta. Dessa ändringar blir synliga för alla användare inom det företaget.

 

image.png
Snabbmeny

 

image.png

Full meny (obs bilden är klippt och visar inte alla alternativ)

 

Nytt menyfält

image.png

 1. Navigering till andra Visma.net tjänster
  Användare kan här navigera till andra Visma.net tjänster.

 2. Service-menyn
  Menyn Visma.net Financials nås via menyknappen.

 3. Sökfält
  Sökfunktionen tillåter användare att snabbt hitta en sida, transaktion eller fil. Notera att sökfunktionaliteten i denna version inte kommer att vara fullt utbyggd.

  image.png

 4. Supportpanel
  Supportpanelen ger tillgång till supportdokumentationen

 5. Kontextväljare
  Kontextväljaren ger möjlighet att byta företag och företagsgren inuti tjänsten, samt ändra användaruppgifterna och logga ut.

 

Förbättrat stöd för Favoriter
Favoriter är mer centrala genom att de alltid visas högst upp på menyn. Det går nu att skapa favoriter både från menyn såväl som från själva sidan.

 image.png

image.png

 

Nya Listvyn
Alla transaktions- och registerskärmar öppnas i en listvy, innehållande en lista över dokument eller objekt, vilket ger användarna en bättre översikt av vilken data som redan finns registrerad.


Listan kan innehålla flera flikar som hjälper till att sortera data för enkel navigering. När en användare klickar på en rad öppnas inmatningsfönstret, där de kan arbeta med vald post. För att lägga till en ny post kan användarna klicka på knappen + (lägg till ny post).

 

image.png

 

 image.png

 

4 Kommentarer
PARTNER

Hej

Önskvärt är att Ni även lägger in filmerna som finns. Även om de är på engelska.

De är bra och korta. 

Hej Jan,

 

Tack för din fråga. Vi har delat videos på engelska till våra partners i ett annat forum, det är dessa som refereras till. Just nu håller vi på att skapa videona på svenska för att under nästa vecka börja distribuera på kundcommunityt.

 

Mvh

Christian

CONTRIBUTOR **

 

Hi,

 

 

Where can I find the videos in English? I have only found manuals in Swedish.

 

Thanks!

 

Hi

 

Unfortunately we do not have any English videos for the Swedish market. 

 

Br

Christian