avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

Omröstningen på Idéforumet har nu avslutats

Omröstningen är avslutad

Nu har omröstningen på idéforumet avslutats. Stort tack till alla er som registrerat idéer och er som varit med och röstat. 61 idéer ingick i denna röstning och vi har fått in ca 600 röster! Vi kommer nu att titta på och under en period utvärdera de förslag som fått flest röster. Inom kort kommer ni se att statusen på dessa idéer ändras. Inboxen är alltid öppen, så det går att när som helst registrera sin idé på Communityt.

 

Hur ska man skriva en idé?

För att alla enkelt ska förstå vad som föreslås i en idé, bör man skriva idén i form av ett “use case”. Skriv anledningarna till din idé och vilket värde detta ger dig och andra som kunder. Ju mer vi vet om din idé - vem den är till för, anledningen till den och vad själva idén består av, desto lättare blir det för andra att förstå värdet och rösta på den.

 

Använd följande format när du beskriver din idé: Som en <roll> vill jag ha <funktionen> för att <fördelen>.

 

Bifoga gärna beskrivande kontext, som t ex skärmbilder, foto, skisser etc. Ge gärna exempel på produkter eller andra ställen där du sett funktionen eller något liknande.

 

Exempel på en idé: “Som anställd vill jag ha en översikt över min arbetstid och min frånvaro i samma kalender, så jag kan få en helhetsbild över min arbetssituation och som chef vill jag enkelt kunna få en översikt över alla tidrapporter från mina anställda, samt att kunna godkänna dessa direkt i mobilen eller via en webmodul.”

 

Persona/Roll: Vem (vilken typ användare) är funktionen till för? Attestant, Chef, Administratör osv

Funktionen: Vad är det du vill göra - målet och/eller förväntan?

Fördelen: Varför behövs funktionen - vad är det du vill uppnå? Vilket mervärde ger funktionen dig?

 

Idéernas livscykel

Idéer är en delmängd av den input som Visma utvärderar när det beslutas om vilken funktionalitet som skall implementeras i produkterna/tjänsterna. Varje inkommen idé flyttas genom “livscykeln” nedan:
 
Ny idé. En helt ny idé som registrerats och väntar på omröstning. Dessa idéer är öppna för kommentarer från andra i Communityt.
Rösta. Vid vissa tidpunkter flyttas alla nya idéer till omröstning. Där röstar ni på de idéer som ni skulle vilja ta vidare till Vismas produktutveckling genom att “gilla” idéen. Under omröstningen är dessa idéer öppna för kommentarer och synpunkter från andra. När omröstningen är klar, tittar Visma på, och utvärderar de förslag som fått flest röster. 
Föreslagen till R&D. I detta läge är inte Idén planlagd, men Idén är lämnad till utvecklingsavdelningen som ett förslag till nyutveckling av produkten och kan komma att implementeras i en framtida version! 
Idébank. Prioriteras inte - även om alla idéer har ett värde, är det dessvärre inte alla idéer som kan utvecklas eller passar produktens utveckling just för tillfället. Vi rekommenderar er att pröva ett annat sätt att lösa ert önskemål, kanske som en anpassning med hjälp av en av våra partners. Många av våra tjänster är flexibla och kan anpassas åt den enskilda kunden. Även om din idé vid ett tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé och då kommer den att vara med i nästa omröstningstillfälle.
Implementerad. Ideér med denna status finns tillgängliga i tjänsten. Se från vilken version i själva idéen. Läs i Release notes och/eller användartips på Communityt hur du börjar att använda den implementerade idéen.