avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Version 8.45.0 av Visma.net ERP tillgänglig idag 20/4

av Anders X Nilsson (Uppdaterad ‎23-06-2021 14:45 av Christian Sandell VISMA )

Release.png

Nu finns version 8.45.0 av Visma.net ERP tillgängligt.

 

Några av höjdpunkterna i den nya versionen

 

Förbättrad prestanda i fönstret Kontodetaljer

I den här versionen har prestandan i fönstret Kontodetaljer (GL404000) förbättrats. Frågorna körs nu mycket snabbare.

 

Skärmavbild 2021-04-19 kl. 09.45.34.png

 

I fönstret hittar du en ny kryssruta, Manuellt startad sökning. Vi rekommenderar att du markerar den här kryssrutan när det finns mycket data som du vill visa. Du väljer urval som vanligt och klickar sedan på knappen Sök för att se dina resultat.

Om du inte markerar kryssrutan Manuellt startad sökning fungerar förfrågan som tidigare och med förbättrad prestanda. Sökresultaten visas direkt i fönstret när du har valt dina sökkriterier. Det betyder att en ny sökning startar varje gång du byter sökfilter och det tar mer tid för systemet att visa sökresultaten.

När du arbetar med företagsgrenar visade systemet i vissa fall inte korrekt ingående och utgående saldo i det här fönstret. Detta har nu korrigerats.

 

Nyhet gällande RUT-avdrag

Nedanstående Typ av arbete har lagts till gällande RUT-avdrag:

  • Möblering (Furniture)
  • Tillsyn av bostad (Supervision of housing)
  • Transport till försäljning (Transport to sale)
  • Tvätt vid tvättinrättning (Laundry)

Maxbeloppet för RUT har ändrats till 75 000 SEK. För att uppdatera med det nya värdet, öppna fönstret Företag (CS101500) och avmarkera/markera kryssrutan Använder ROT- och RUT-avdrag på fliken ROT och RUT.

 

Välj språk för Automatiserade schemaläggningar

I fönstret Automatiserade schemaläggningar (SM205020) finns det nya fältet Språk på fliken Detaljer där du kan välja vilket språk som ska användas vid bearbetning av den schemalagda uppgiften.

 

Automatiserade_schemalaggningar.png

 

Detta är användbart för de rapporter som genereras och skickas enligt ett schema, så att du kan avgöra vilket språk den bifogade rapporten ska använda. Som standard är värdet "tomt", vilket innebär att standardspråket används.

 

 

Vill du ha en översikt över alla nyheter och rättningar kan du ladda ned fullständiga releasenotes här.

 

Notera att versionen inte kräver någon nedtid. Har du varit inloggad när uppdateringen sker, blir notifierad när den nya versionen finns tillgänglig och behöver då bara logga ut och in igen för att ändringarna ska börja gälla.