Mina produkter
Hjälp

Systeminställningar tillgängliga i nytt gränssnitt

av Anonymous

Systeminställningarna nu tillgängliga i det nya gränssnittet

Vi har nu flyttat in de flesta av de återstående systeminställningarna till vårt modernare gränssnitt. Det innebär framför allt att vi nu får en enhetlig design och navigering bland våra systeminställningar. Funktionellt innebär detta inga större förändringar, alla tillgängliga huvudinställningar finns kvar, däremot finns några förbättringar som du kan läsa mer om nedan. 

Menyn hittar du fortfarande under Inställnings-menyn (kugghjulet). Detta förutsätter att du har administratörsrättigheter. 

 

Inställningar ny meny.PNG

När du väljer menyn Inställningar öppnas menystrukturen i ett nytt fönster. 

 

Inställningar nytt fönster alla.PNG

Du kan både söka efter en meny i sökfältet ute till vänster eller navigera till rätt inställning med hjälp av menystrukturen. 

Några få menyer är ännu inte flyttade till det nya gränssnittet, då finns en länk för att öppna dem i det gamla gränssnittet. 

 

Inställningar gammalt fönster.PNG

Alla systeminställningar som ligger i det nya gränssnittet sparas nu automatiskt när du gör en ändring. Du behöver inte längre logga ut och in i systemet för att dessa inställningar ska slå igenom. 

Vill du läsa mer om respektive inställning och vad den gör hittar du mer information här. 

https://support.severa.com/en/support/solutions/articles/77000464853-company-details

 

Förbättringar

De flesta inställningarna som nu visas i det nya gränssnittet har exakt samma funktion som de tidigare. Det finns dock ett par områden där vi har passat på att göra några ytterligare förbättringar.

Registerinställningar

Under menyn Register över arbetstyper, resekostnader och produkter finns ett nytt val där man kan markera om det ska vara möjligt att använda samma kod för poster i t.ex. både en arbetstyp och produkt eller om koderna ska vara unika. Om du använder vissa av våra integrationer kommer det vara obligatoriskt att ha unika registerkoder.

Extra produktbeskrivning i offerter

När du skapar en produkt i produktregistret kan du lägga till ytterligare en text eller beskrivning av produkten som kommer att visas i offerten.

 

Extra produktbeskrivning offert.PNG

Denna visas i offerten.

Extra produktbeskrivning offert PDF.PNG

Startdatum för hantering av reseräkningar

Om du har använt Project Management tidigare och vill ta i bruk hanteringen av reseräkningar kan du nu derfiniera ett startdatum. Alla resekostnader från och med det datumet kommer då att kunna läggas till i en reseräkning. Resekostnader innan detta datum berörs ej.

Projektuppgiftsstatusar

Nu finns det möjlighet att definiera dina egna statusar för projektuppgifter. Tidigare fanns fyra standardstatusar, men nu kan du både ändra namnet på dessa alternativt lägga till och ta bort antal statusar.

Projektuppgifter nya statusar.PNG

Dessa visas då i projektets flik Samarbete. 

 

Projektuppgifter kanban.PNG

Aktivitetstyper uppdelat i flera delar

Tidigare användes inställningen Aktivitetstyper till att både definiera aktivitetstyper för att-göra-aktiviteter, kalenderaktiviteter, projektuppgifter samt frånvarotyper. Nu återfinns definitionen av projektuppgifter i en egen inställning i direkt anslutning till Status för projektuppgifter och Frånvarotyper har en egen sektion i anslutning till övriga arbetstyper.

 

Mer information om nya inställningar

Om du öppnar Inställnings-menyn visas högst upp till höger en länk för att få en guidad rundvandring i de nya inställningarna.

 

3 Kommentarer

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här