Mine områder
Hjelp

Visma Contracting – Automatisering

av Hilde Engelstad Haakonsen (Oppdatert ‎11-10-2022 12:49 av Hilde Engelstad Haakonsen VISMA )

Visma Contracting – Automatisering

 

Vi har de siste årene hjulpet mange kunder med digitalisering av sine tjenester, elektronisk fakturering, elektronisk mottak av fakturaer, elektronisk purring etc. I Visma Contracting har vi flere prosesser som forenkler hverdagen din og vi lurer på om du har tatt i bruk alle. 


Ta stilling til disse punktene og sjekk om de er i bruk i ditt firma. Mangler du noen av punktene kan vi hjelpe deg å bli mer effektiv. Ønsker du hjelp send en forespørsel til contractingkonsulent@visma.com


SENDE FAKTURAER DIGITALT
Spar tid og penger ved å sende alle utgående fakturaer fra Visma Contracting til Visma AutoInvoice. Visma Autoinvoice er den digitale portalen for behandling av fakturaer.
Den digitale portalen kan også benyttes til å sende papirfaktura til de kundene som ønsker dette. 

 

OPPFØLGING UTGÅENDE FAKTURA
Styrer du kundereskontroen din selv? Med et enkelt oppsett i nettbanken din kan du laste ned en OCR-fil fra banken og få oversikt over betalte fakturaer i Visma Contracting. Med KID på fakturaen forenkler du oppfølging av utgående fakturaer.

ENKLERE PURRING
Visma AutoCollect er en automatisert purre- og inkassoløsning som ikke koster deg noe i bruk. Etter justering av purregrunnlaget sender du det elektronisk via Visma AutoCollect til kundene. Enkelt å komme i gang og enkel opplæring.

BEHANDLE INNGÅENDE FAKTURA DIGITALT
Visma Document Center (VDC) behandler dine inngående fakturaer elektronisk slik at du kun trenger å ta stilling til hvordan de skal føres i regnskapet og hvilken ordre de skal føres mot. Ved å benytte den digitale portalen til mottak av fakturaer kan du også få med alle varelinjer over til ordren eller lager. 


FÅ ALLE INNGÅENDE FAKTURAER INN DIGITALT
Mottar du fortsatt Inngående fakturaer fra leverandører på brev og e-post med vedlegg?
Da kan du forenkle prosessen ved å bruke Visma AutoInvoice sin Skanningskonto slik at leverandøren sender fakturaen rett til AutoInvoice og du får fakturaen rett inn i Visma Document Center ferdig tolket.

REMITTERING
Siden fakturaen allerede er registrert fra VDC til Visma Contracting(VC) kan man enkelt generere et grunnlag for utbetaling. Grunnlaget sendes til nettbanken eller AutoPay for godkjenning. 


AUTOMATISK BEDRIFTSINFORMASJON PÅ KUNDER/LEVRANDØRER
Hvordan enkelt utføre søk på leverandørinformasjon og lagre riktig levrandørinformasjon i Visma Contracting? Da bruker du tjenesten Bizweb. Bruker du BizWeb på leverandørene i Visma Contracting unngår du utfordringer med Remittering. Du kan også bruke BizWeb på dine bedriftskunder.

FORENKLE NEDLASTING OG INNLESING AV RABATT, PRIS OG AUTOFAKT
I siste versjon av Visma Contracting ble det utviklet en automatisk rutine for nedlasting av rabatt og prisfiler. Du kan sette i gang en oppdatering fra alle grossister i en og samme rutine. Rutinen oppdaterer prisene dine uten at du har behov for å være tilstede. Du kan også hente ned alle fakturaene fra alle grossistene via rutinen for Autofakt. 


DOKUMENTASJON DIREKTE I BOLIGMAPPA
Dokumentasjon liggende på ordre i Visma Contracting kan sendes direkte til Boligmappa. Dette forenkler arbeidet med dokumentasjon. Sjekk https://bedrift.boligmappa.no/ for hva boligmappa kan hjelpe deg med. Sjekk også disse videoene Boligmappa har laget hvordan Boligmappa fungerer i Visma Contracting: https://bedrift.boligmappa.no/tutorials/visma-contracting

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"