Minun alueeni
Apu

Passeli Laskutus käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Laskun luonti on nopeaa ja helppoa Passeli Laskutus ohjelmassa. Ohje sisältää myös videon, joka kertoo yksityiskohtaisemmin kaiken mitä tarvitset tietää laskun luomisesta Passeli Laskutus ohjelmalla.
Näytä koko artikkeli
12-10-2017 13:36 (Päivitetty 30-12-2021)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1384 Näytöt
Saatavien Hallintaa Passeli Laskutus webinaarissa saat vinkkejä siihen, miten voit helpottaa nopeampaa saatavien kotiutusta Passeli Laskutuksen avulla. Webinaarissa käydään läpi maksukehotusten luominen, lähettäminen ja laskujen laittaminen perintään ohjelmasta.
Näytä koko artikkeli
16-12-2020 10:45
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 945 Näytöt
 Webinaarissa käydään läpi sähköisen laskutuksen etuja ja näytetään miten sähköinen laskutus toimii ohjelmassa.
Näytä koko artikkeli
11-12-2020 13:02
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1031 Näytöt
Hyvitylasku tulee luoda mikäli asiakkaalle on lähetetty virheellinen lasku ja lasku tulee kokonaisuudessaan hyvittää ja tilalle tulee tehdä uusi lasku. Tarvittaessa voidaan luoda myös osahyvityslasku jolla hyvitetään esimerkiksi asiakkaan reklamaation perusteella osa lähetetystä laskusta.   Hyvityslasku luodaan Passeli Laskutus-ohjelmassa seuraavasti: 1. Valitse Uusi lasku 2. Lähde luomaan laskua kuten loisit veloituslaskua. Valitse asiakas asiakaskortistosta,tai anna asiakkaan tiedot Laskutusasiakas kohdassa. 3. Valitse nimike nimikekortistosta TAI kirjaa hyvitettävän nimikkeen tiedot nimikeriveillä. Anna joko määrä TAI a-hinta kentässä negatiivinen arvo, jotta saat laskun loppusumman miinukselle.     Osahyvityslasku tehdään täsmälleen samalla tavalla kuin hyvitettäisiin koko lasku. Huomioidaan vain että osahyvityksellä on annettu  negatiivisena arvona asiakkaan kanssa sovittu hyvitettävä summa tai merkataan määrä kentässä negatiivisellä arvolla määrä joka on sovittu hyvitettävän.   Jotta veloituslasku ja hyvityslasku ei jää reskontraan avoimiksi tulee hyvityslasku kohdistaa suoritukseksi veloituslaskulle. Löydät ohjeen hyvistylaskun kohdistukseen veloituslaskulle täältä:  https://community.visma.com/t5/Passeli-Laskutus-kayttovinkit/Hyvityslaskun-kohdistaminen-veloituslaskuun/ta-p/328699         
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 12:51
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 927 Näytöt
Jotta saat hyvitetyn veloituslaskun ja veloituslaskua varten tehdyn hyvityslaskun pois avoimista laskuista,tulee hyvityslasku kohdistaa ns. suorituksesksi veloituslaskulle.   Huom! Sekä veloituslaskun että hyvityslaskun tulee olla tilassa AVOIN jotta kohdistuksen voi tehdä.   Kohdistus tehdään seuraavasti: 1. Valitse Tiedosto-Uusi suoritus 2.Valitse avautuvasta Suorituksen kirjaus-ikkunasta Laskuhaku-toimintoa painamalla hyvitettävä veloituslasku 3.Veloituslaskun valinnan jälkeen näet veloituslaskun tiedot laskutieto-sarakkeissa. Muokkaa Suoritus kentään summaksi 0,00. Kun olet muokannut suorituskentässä olevaa summaa etsi ja valitse Hyvityslasku-kentässä hyvityslasku jonka haluat kohdistaa hyvityslaskulle. 4.Tallenna tekemäsi valinnat tallenna painikkeella. Kun kohdistus on tehty oikein,löydät sekä veloitus että hyvityslaskun suoritettuna Laskun haku-listasta:        
Näytä koko artikkeli
13-10-2020 12:50 (Päivitetty 13-10-2020)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 929 Näytöt
Viivakoodin lisääminen laskulle tapahtuu oletuslomakkeen kautta.
Näytä koko artikkeli
29-11-2019 09:00
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1208 Näytöt
Kun ensimmäistä kertaa avaat Passeli Laskutus ohjelman, niin sinulle avautuu Käyttöönotto -ikkuna, jonka avulla käyttöönotto on helppoa ja kaikki tarvittavat perustiedot tulee syötettyä. Huomioi, että käyttöönotto edellyttää internet -yhteyttä, jotta lisenssitiedot voidaan tarkistaa.   Lisenssitietojen syöttö 1. Lisenssitodistuksesta löydät Lisenssin haltijan ja Käyttöönottokoodin tiedot 2. Syötä nämä tiedot Käyttöönotto -ikkunaan ja siirry Seuraava -painikkeella eteenpäin   Yritystietojen syöttö 1. Syötä yrityksesi perustiedot ohjelmaan 2. Yrityksen tiedot syötetään kolmessa eri osassa. Ensiksi syötetään Perustiedot, sen jälkeen Muut tiedot ja lopuksi Pankkitilin tiedot 3. Suositeltavaa on että syötät tiedot tässä vaiheessa, mutta tämä ei ole pakollista. Voit myös täydentää tai muuttaa tietoja myöhemminkin ohjelmassa.   Maventan käyttöönotto Maventa on verkkolaskun lähetyspalvelu, jonka avulla voit lähettää laskusi helposti suoraan ohjelmastasi. Maventan käyttöönotto on suositeltavaa, koska rekisteröinti ei maksa mitään ja se tuo arvokasta lisäarvoa laskutusohjelmallesi. Maventan avulla yksinkertaistat laskutusprosessiasi ja säästät näin ollen aikaa ja rahaa.   1. Klikkaa Ota Maventan laskujen lähetys käyttöön 2. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt Maventan käyttäjäksi, niin voit syöttää Maventan tunnisteavaimet, jotka löydät Maventan tilitiedoistasi. Maventaan tilitietoihin pääset kirjautumaan osoitteessa www.maventa.com 3. Jos rekisteröidyt uutena käyttäjänä Maventa palveluun, niin syötä rekisteröintiin tarvittavat Käyttäjätiedot (Etunimi, Sukunimi, Sähköpostiosoite, Salasana) 4. Maventan Pankkiverkkopalvelu tarkoittaa sitä että, tunnistaudut pankkiverkkoon ja näin ollen voit lähettää verkkolaskuja myös asiakkaillesi, jotka vastaanottavat laskuja suoraan pankkiinsa. Pankkiverkon aktivointi on suositeltavaa ja se tehdään ainoastaan kertaluontoisesti.   Automaattinen varmuuskopiointi Suosittelemme käyttämään automaattista varmuuskopiointia. Tämän avulla varmistat että tietosi on turvassa ja tallessa, siinäkin tapauksessa että koneesi äkillisesti hajoaa.  
Näytä koko artikkeli
14-11-2017 10:51
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1485 Näytöt
Laskun tulostus laskun kirjausikkunasta Kaikki laskut voidaan tulostaa suoraan Laskun kirjausikkunasta. Tässä tulostuksessa ei ole siis väliä, että onko kyse verkkolaskusta tai paperilaskusta, vaan kaikki kirjatut laskut voidaan tulostaa kun avataan lasku auki ja klikataan Tulostin -kuvaketta yläpalkista.   Laskujen tulostus -toiminto Ohjelmasta löytyy oma toiminto laskujen tulostamiselle. Tässä listauksessa näytetään niiden asiakkaiden laskut, joilla ei ole merkittynä verkkolaskuosotteita asiakaskortille. Tämä helpoittaa sinua ja tiedät paremmin että mitkä laskut lähetetään esimerkiksi paperitulosteina.   Verkkolaskujen tulostus -toiminto Kun valitset ohjelman yläpalkista Tulosteet - Verkkolaskujen tulostus, niin pääset tähän toimintoon. Täällä näet ainoastaan ne laskut, joille on merkitty verkkolaskuosoitteet asiakaskortille. Tämä helpoittaa sinua taas siinä, että tiedät mistä laskuista tulisi tulostaa verkkolaskuaineistot (Finvoice). Tätä toimintoa käytetään kun lähetät verkkolaskuaineistot jonkun muun operaattorin kuin Maventan kautta.   Vinkki helppoon laskutukseen Laskutuksen helpoittamiseksi, meillä on Maventan integraatio Passeli Laskutus ohjelmassa. Tämän avulla voit lähettää laskut nopeasti riippumatta siitä onko kyse verkkolaskusta, sähköpostilaskusta tai paperitulosteesta. Laskun lähetystapa valitaan automaattisesti seuraavasti:   1. Jos asiakaskortilla on verkkolaskuosoitteet, niin lasku lähetetään verkkolaskuna. Jos asiakaskortilla on annettuna vain Y-tunnus, niin Maventa etsii Y-tunnuksen avulla verkkolaskutustietoja ja lisää ne aineistoon automaattisesti jos vain ne löytyvät yleisestä verkkolaskuosoiterekisteristä. 2. Jos asiakaskortilla ei ole verkkolaskuosoitteita, mutta sähköpostiosoite on lisätty, niin lasku lähetetään sähköpostilla. 3. Mikäli laskulla ei ole verkkolaskuosotteita eikä sähköpostiosoitetta, niin lasku lähetetään Maventan tulostuspalveluun. Tulostuspalvelu tulostaa paperin ja lasku lähtee seuraavan aamun postilähetyksen mukana asiakkaalle.  
Näytä koko artikkeli
14-11-2017 09:12
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1457 Näytöt