Minun alueeni
Apu

Uusi päivitys ilmestyy 1.6.2020

tekijä Elli-Maaria Jokela (Päivitetty ‎28-05-2020 14:06 tekijä Elli-Maaria Jokela VISMA )

Uusi päivitys pitää sisällään verkkolaskulakiin liittyvän muutoksen, jonka ansiosta ohjelman tuottama verkkolaskuaineisto on EU-standardin mukaista Finvoice 3.0 muotoa.

 

Huhtikuun 2020 alusta on yrityksellä oikeus pyynnöstä saada lasku sähköisessä muodossa, yritysten välisessä laskutuksessa.

 

Sähköisellä laskulla on uusia lain määräämiä pakollisia tietoja. Mikäli liikevaihto yrityksellä on alle 10 000 euroa tai yritys tekee kauppaa vain kuluttajien kanssa, uusi verkkolaskulaki ei niitä velvoita.


Passeli Laskutus ohjelmalla on mahdollista laatia EU-standardin mukaisia verkkolaskuja. Ohjelman tuottama verkkolasku on Finvoice 3.0 version mukainen.


Uusia verkkolaskulle välittyviä tietoja ovat:

Verokoodi: Laskurivin alv % ohjaa myös Verokoodin tietoa. S = Standard rate (normaali veroprosentti) tai Z = Zero rated goods (veroton tuote) verollisuudesta riippuen. Verokoodia ei voi riviosalla muokata, tieto tulee vaikka asiakas ei olisi merkitty EU-standardin mukaisen verkkolaskun saajaksi.


Laskun kirjaustapa: Kun laskulle valitaan asiakas, jolla on EU-standardin mukainen verkkolasku-valinta voimassa, ohjelma asettaa laskun kirjaustavaksi netto tai veroton, ei tule käyttää kirjaustapana brutto valintaa.


Asiakaskortisto: Lisätty valinta 'EU-standardin mukainen verkkolasku'. Valinta tulee asettaa voimaan, jos laskutettava on pyytänyt EU-standardin mukaista sähköistä verkkolaskua. Tätä valintaa on turha tehdä tavanomaisten verkkolaskujen vastaanottajille.


Kun asiakaskortilla valitaan EU-standardin mukainen verkkolasku, ohjelma ilmoittaa varastoyksiköille annettavista koodeista. Ilmoitus tulee vain, jos koodia ei ole annettu kaikille varastoyksiköille.


Varastoyksikkö: Lisätty uusi koodi tietokenttä varastoyksikkö -toimintoon. Koodi tulee olla annettuna varastoyksikölle, mikäli laaditaan EU-standardin mukaisia laskuja, eli asiakkaalla on ko. valinta voimassa asiakaskortilla. Laskurivillä tulee olla varastoyksikkötieto.

Nimikettää perustettaessa ja annettaessa siinä yhteydessä uusi varastoyksikkö, tulee perustiedot-valikosta käydä varastoyksikölle määrittelemässä koodi. Tämä koodi varastoyksikölle tarvitaan silloin, jos luodaan EU-standardin mukaisia verkkolaskuja.


Laskun kirjauksen muut tiedot -toimintoon on lisätty seuraavat kentät: tarjousviite, sopimuskoodi, tiliöintiviite, turvalaskun koodi ja selite. Laskun lisätietoihin on lisätty myös alkuperäisen laskun numero, joka asetetaan käyttäjän toimesta kun hyvityslasku luodaan alkuperäiseen laskuun.


Huomautus! Turvalaskuja ei voi lähettää Maventan kautta, tämä on toukokuun alun 2020 tilanne.

 

Ohjelma ilmoittaa kun päivitys on asennettavissa. Mikäli olet estänyt ilmoitukset, voit asentaa päivityksen ohjelman kohdasta Asetukset -> Päivitystarkistus.

 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!