Mijn Communities
Help

Productinformatie - Update maart 2021

28-10-2021 09:23
 • 0 Antwoorden
 • 0 kudos
 • 529 Weergaven

Introductie

In deze update willen wij je informeren over de laatste ontwikkelingen van Visma | Raet Werving & Selectie van de afgelopen maanden. We zijn verheugd om enkele nieuwe functionaliteiten te introduceren. Ook hebben we gewerkt aan functionele verbeteringen waar je in deze update meer over kunt lezen.

WCAG 2.1 A + AA compliant web templates

De Web Content Accessibility Guidelines, vaak afgekort tot WCAG, zijn een reeks richtlijnen om de webtoegankelijkheid te verbeteren. Geproduceerd door het World Wide Web Consortium (W3C), zijn de WCAG de beste manier om je website bruikbaar te maken voor alle gebruikers. Digitale toegankelijkheid heeft als uitgangspunt dat iedereen, ook mensen met een functiebeperking, gelijke toegang heeft tot digitale inhoud. We vinden het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat al onze klanten de mogelijkheid hebben om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen als het gaat om het Visma | Raet Werving & Selectie-product.

We werken er continu aan om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen, aangezien deze richtlijnen in de loop van de tijd evolueren, nemen we de nodige stappen om compliant te blijven. We zijn blij dat we je standaard websjablonen kunnen aanbieden die voldoen aan WCAG 2.1 A + AA.

Je vraagt je misschien af ​​over welke wijzigingen we het precies hebben. Enkele voorbeelden van de WCAG-vereisten die we hebben geïmplementeerd op de standaard Visma | Raet Werving & Selectie-webpagina's:

 • Duidelijke identificatie van invoerfouten
 • De contrastverhouding tussen tekst en achtergrond is minimaal 4.5:1
 • Labels moeten dezelfde tekst bevatten die visueel wordt gepresenteerd
 • Tekstalternatieven bieden voor niet-tekstuele inhoud
 • Afbeeldingen van tekst worden niet gebruikt, tenzij ze essentieel zijn of de gebruiker ze kan aanpassen

Alle nieuw te bouwen webintegraties en bestaande webintegraties die worden aangepast / gerebrand, zullen worden gebouwd op basis van de nieuwe WCAG 2.1 A + AA-compatibele standaardsjablonen. Het is echter jouw verantwoordelijkheid als klant om ervoor te zorgen dat jouw ontwerp en kleurenschema in overeenstemming zijn met de WCAG 2.1 A + AA-richtlijnen.

Als je meer wilt weten over WCAG en de wijzigingen of als je je bestaande webintegratie wilt updaten, neem dan contact op met jouw Customer Success Manager.

Nominatielijst

De nominatielijst is een wettelijke vereiste voor de publieke sector in Noorwegen. De nominatielijst wordt gebruikt om transparantie te bieden in het wervingsproces en om ervoor te zorgen dat de meest gekwalificeerde kandidaat wordt aangenomen.

Hoewel deze functie specifiek is ontworpen voor Noorse klanten, kan deze functionaliteit ook prima in andere landen worden toegepast. Je kunt met deze functionaliteit namelijk een lijst met de meest geschikte kandidaten samenstellen, je kunt hierbij een beargumentatie toevoegen. De nominatielijst kan vervolgens als document worden geëxporteerd.

Een mogelijke toepassing kan bijvoorbeeld zijn bij een selectietraject waarbij een selectiecommissie ingezet wordt. De door de selectiecommissie genomineerde kandidaten kunnen op volgorde van geschiktheid aan de nominatielijst worden toegevoegd voorzien van een inhoudelijke beargumentatie van de commissie. De nominatielijst is vanaf eind maart beschikbaar.

De nominatielijst in Visma | Raet Werving & Selectie

ArthurKemp_0-1635405576487.png

Aanmaken van het nominatielijst document in Visma | Raet Werving & Selectie

ArthurKemp_1-1635405576494.png

 

Introductie van het Ontame-partnerschap

Visma | Raet Werving & Selectie is blij om haar samenwerking met Ontame.io te introduceren. Het digitale platform van Ontame maakt het mogelijk om je wervingskanalen, werkenbij- pagina en recruitment-funnel te analyseren. In plaats van giswerk kun je dankzij de analyses en het dashboard van Ontame data gedreven beslissingen nemen. Je kunt eenvoudig volgen hoe bepaalde publicatiekanalen presteren, je kunt de beste kanalen en het wervingsproces verder optimaliseren.

ArthurKemp_2-1635405576502.png

 

Ontame is een plug-and-play analysesuite die recruiters een compleet overzicht biedt van alle sourcing- en wervingsgegevens, waardoor data gedreven wervingsbeslissingen kunnen nemen.

ArthurKemp_3-1635405576510.png

 

Ontame is een stand-alone applicatie welke middels een integratie data ontvangt vanuit Visma | Raet Werving & Selectie. Het contract en support verlopen via Ontame. Mocht je interesse hebben in Ontame, neem dan contact op met jouw Customer Success Manager.

Overige updates

Onthoud de keuze voor de nieuwe kandidatenlijst en kandidaat profielpagina

Visma | Raet Werving & Selectie onthoud nu jouw voorkeurskeuze voor de nieuwe of klassieke versie van de kandidatenlijst en de kandidaat profielpagina.

Klik op het totaal aantal of nieuwe kandidaten op de startpagina.

ArthurKemp_4-1635405615228.png

 

Of klik op Alle / Nieuwe kandidaten

ArthurKemp_5-1635405615236.png

 

Visma | Raet Werving & Selectie onthoudt voortaan of je ervoor hebt gekozen om de kandidatenlijst en de kandidaatprofiel pagina in de standaardversie of klassieke versie te zien, dus je hoeft dit in de toekomst niet meer in te schakelen, tenzij je je versie wilt wijzigen.

Onthoud het organisatienaam en de gebruikersnaam op het inlogscherm

We hebben een kleine aanpassing gedaan aan de inlogpagina om een automatische vervolgkeuzelijst mogelijk te maken waarin eerder ingevoerde organisatienamen en gebruikersnamen zijn weergegeven. Houd er rekening mee dat het afhankelijk is van je browser en de browserinstellingen of dit is toegestaan.

Vervolgkeuzelijst met eerder ingevoerde waarden op de inlogpagina:

ArthurKemp_6-1635405615243.png

 

Link naar Opgevraagde documenten

Op de startpagina hebben we een link toegevoegd om direct toegang te krijgen tot jouw 'opgevraagde documenten', op deze manier kun je dit onderdeel rechtstreeks openen vanaf de startpagina. (Let op: mogelijk is deze functie niet voor jouw klantaccount geactiveerd).

ArthurKemp_7-1635405615248.png

 

OpenStreetMap vervangt Google Maps

Voor alle klanten die de Visma | Raet Werving & Selectie standaard webintegratie templates gebruiken hebben we een kleine aanpassing doorgevoerd. Om het kantooradres te visualiseren (indien actief), gebruiken we nu OpenStreetMap in plaats van Google Maps.

ArthurKemp_8-1635405615259.png

Waar we op dit moment mee bezig zijn

We werken aan een aantal nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Hieronder vindt je een overzicht van functionaliteiten die binnenkort beschikbaar komen.

De nieuwe groepsbeoordeling

(Verwachte oplevering begin Q2 2021)

We werken aan een volledig nieuw ontworpen functionaliteit: groepsbeoordeling, welke de huidige versie zal vervangen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan samen met diverse klanten om te bepalen hoe deze functie eruit zou moeten zien.

De nieuwe groepsbeoordeling ziet er beter uit, werkt beter en is veel gemakkelijker te bedienen. We hebben een beveiligingsfunctie toegevoegd die vereist dat externe beoordelaars (niet-Werving & Selectie-gebruikers) hun e-mailadres dienen te verifiëren. Dit was een van de meest gevraagde wijzigingen door klanten.

Tijdens het ontwerpproces zijn vele klanten betrokken geweest. Zowel voor het verzamelen van feedback als het beoordelen van de eerste ontwerpen. De eerste versie van de nieuwe groepsbeoordeling zal begin Q2 2021 worden opgeleverd.

ArthurKemp_9-1635405655569.png

 

De nieuwe Interview Planning

(Verwachte oplevering begin Q3 2021)

We bouwen een volledig nieuwe versie van de interview planning functionaliteit. De nieuwe interview planning is ontworpen op basis van jouw feedback en wensen. We bevinden ons momenteel in de ontwerpfase en we delen graag een eerste ontwerpschets.

De eerste versie van de nieuwe interview planning zal begin Q3 2021 worden opgeleverd. De tweede versie zal een kalender integratie (met o.a. Google, Outlook, Office 365 enz.) bevatten, verzorgd door onze partner Cronofy.

ArthurKemp_10-1635405655576.png

 

Let op: dit is een ontwerpschets, het uiteindelijke ontwerp kan afwijken

Nordic Cool 4 gebruikersinterface

We voeren kleine wijzigingen door om ervoor te zorgen dat de look en feel van Werving & Selectie in overeenstemming is met Visma's nieuwste ontwerprichtlijnen voor gebruikersinterfaces: Nordic Cool 4. Deze updates worden continu opgeleverd.

Aangepaste menubalk in Nordic Cool 4

ArthurKemp_11-1635405655578.png

 

Vorige menubalk in Nordic Cool 4

ArthurKemp_12-1635405655581.png

Nieuwe velden beschikbaar in de sectie 'Persoonlijke gegevens'

We introduceren een aantal nieuwe velden welke beschikbaar komen in de sectie 'Persoonlijke Gegevens':

 • Initialen
 • Roepnaam
 • Tussenvoegsel achternaam
 • Tussenvoegsel geboortenaam
 • Geboortenaam

Deze velden zijn specifiek voor Nederland toegevoegd, maar kunnen uiteraard ook in andere landen worden gebruikt. Middels deze nieuwe velden kunnen klanten meer specifieke gegevens opvragen bij kandidaten en verbetert het ook de kwaliteit van de data die geëxporteerd kan worden naar HR-systemen. De nieuwe velden zijn eind april beschikbaar.

ArthurKemp_13-1635405680994.png

 

WalkMe - Digitaal Adaptie Platform We zijn verheugd WalkMe te introduceren. Deze in-app tool maakt het voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers gemakkelijk om hun weg te vinden in Visma | Raet Werving & Selectie. WalkMe biedt interactieve gidsen die in de applicatie aanwijzen wat je moet doen. Doen terwijl je leert, leren terwijl je doet! Gebruikers kunnen zelf hulp inschakelen zodat ze taken gemakkelijk kunnen voltooien op het moment dat ze dat nodig hebben. Nieuwe gebruikers onboarden in Visma | Raet Werving & Selectie was nog nooit zo eenvoudig.

WalkMe informeert je over nieuwe functionaliteiten en helpt je deze snel te leren kennen:

ArthurKemp_14-1635405681016.png

 

WalkMe helpt nieuwe gebruikers om gemakkelijk hun weg te vinden:

ArthurKemp_15-1635405681023.png

 

Of bied je een tutorial aan:

ArthurKemp_16-1635405681030.png

 

Je verliest geen tijd omdat WalkMe je begeleidt en je tegelijkertijd acties laat uitvoeren.

WalkMe zal eerst beschikbaar worden gesteld in het Engels en het Nederlands, andere talen zullen op een later volgen. We hanteren per taal een stapsgewijze uitrol waarbij we telkens meer content toevoegen. WalkMe zal gedurende Q2 beschikbaar komen in Visma | Raet Werving & Selectie.

We zijn ervan overtuigd dat je de wijzigingen die we hebben aangebracht zult waarderen, aangezien ze zijn gebaseerd op jouw feedback. Mocht je opmerkingen hebben over bepaalde functionaliteiten, dan raden we je aan om ons feedback te geven via het pictogram duim omhoog / omlaag in de menubalk.

 

Medewerkers