Mijn Communities
Help

Werving en Selectie 2019-09 NL

23-08-2019 21:12 (Bijgewerkt op 28-01-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 879 Weergaven


Waar hebben we recent aan gewerkt?

Het ontwikkelteam van Visma Werving en Selectie werkt hard om Werving en Selectie elke dag beter te maken. We hebben dit document gemaakt om u enig inzicht te geven in waar we momenteel aan werken. Dit kan een oplossing zijn voor een specifieke support case, maar dit kunnen ook functionele verbeteringen zijn.

We werken op een dusdanige manier dat we, in plaats van de oplossingen volgens een vast releaseschema te installeren, de oplossingen installeren wanneer ze klaar zijn. We noemen dit doorlopend releasen. Het is de snelste werkwijze voor het oplossen van uw support cases en implementeren van aanpassingen en verbeteringen.

Verbeteringen aan het nieuwe kandidatenoverzicht

In de release van juni hebben we het nieuwe kandidatenoverzicht uitgebracht. Een nieuwe manier om sollicitaties te bekijken en te evalueren met als doel het proces van het lezen van sollicitaties en het uitvoeren van de eerste evaluatie zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken.

Nu deze eerste versie beschikbaar is, blijven onze UX-ontwerpers en ontwikkelaars de functionaliteiten in het nieuwe kandidatenoverzicht verbeteren en uitbreiden. We hebben veel feedback ontvangen van klanten, deze feedback helpt ons bij het maken van de verbeteringen die u nodig hebt. Hieronder enkele recente aanpassingen.

  • Verbeterde bestandsweergave op het scherm. De weergave is aangepast zodat de pagina compleet zichtbaar is.
  • Verbeterde nummering van de pagina's van de bestandsweergave, daarnaast is het de mogelijkheid om te scrollen verbeterd.
  • De layout van de kandidaat profielpagina is opnieuw aangepast om witruimte te minimaliseren en te verwijderen waar mogelijk.
  • Het Help Center (Support en online handleiding) is toegevoegd aan het menu boven.

We moedigen alle klanten aan om feedback te blijven geven. We leren allemaal van feedback en u als klant kunt hiermee de volgende stappen beïnvloeden.

Video sollicitaties - tips en tricks video

In de release van juni hebben we de videosollicitatie functionaliteit geïntroduceerd. Een mooie nieuwe functie waarmee u uw kandidaten de mogelijkheid kunt bieden om één of meerdere korte video's op te nemen waarin de kandidaat op beeld uit kan leggen waarom hij/zij de meest geschikte kandidaat voor de functie is. We hebben veel positieve feedback ontvangen over deze functionaliteit.

We begrijpen heel goed dat kandidaten best een beetje nerveus zijn of het spannend vinden om een video op te nemen. Daarom hebben we een video met 'tips & tricks' ontwikkeld. Deze video geeft de kandidaten praktische tips voor het opnemen van de beste video. Het zal de kandidaat op zijn gemak stellen en hem/haar genoeg vertrouwen geven om een video op te nemen. Je krijgt immers nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken!

Deze video kan worden opgenomen in het sollicitatieformulier. Standaard wordt onze Werving en Selectie-versie weergegeven, maar misschien kan deze video als inspiratie dienen om uw eigen video op te nemen en uw kandidaten zo de best mogelijke kandidaat ervaring te bieden.

Klik hier om de 'tips & tricks' video op ons Werving en Selectie Youtube-kanaal te bekijken. Meer informatie over hoe de video in het sollicitatieformulier kan worden opgenomen volgt in september.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van de videosollicitatie functionaliteit, neem dan gerust contact op met uw Accountmanager, Customer Success Manager of het Werving en Selectie Support Team. Zij helpen u graag.

Verbeterde prestaties van de zoekfunctionaliteit

Sommige klanten met grote hoeveelheden kandidaten en sollicitaties ondervonden eerder ernstige prestatieproblemen in de zoekfunctie van Werving en Selectie. Dit is nu aanzienlijk verbeterd door de wijze waarop deze functionaliteit op de achtergrond werkt aan te passen. Er zijn echter geen functionele wijzigingen aangebracht in de werking van de functie als zodanig.

Overzicht van recent geïmplementeerde oplossingen

Nummer

Beschrijving van het probleem

Status

VEC-5013 / 00758384

HTML-code wordt verwijderd wanneer video's worden ingesloten in de vacaturetekst en e-mails.

Opgelost

VEC-4297 / 00666551

Dubbele velden in de e-mailmelding. Wanneer een sollicitant heeft gesolliciteerd met behulp van CV parsing en de contactpersoon in de vacature een melding ontvangt, wordt de informatie in de e-mail uit de sollicitatie gedupliceerd.

Opgelost

VEC-5228 / n/a

Onjuiste doorverwijzing nadat het bevestigingsscherm van Broadbean is gesloten.

Opgelost

VEC-5225 / n/a

Kan geen rapport aanmaken binnen een vacature in de lijst 'alle sollicitaties'.

Opgelost

VEC-5213 / n/a

Verbeterde foutmeldingen (bij het niet invullen van verplichte vragen) voor vooraf ingevulde aanvraagformulieren (CV parsing) . De vorige foutmelding was zeer algemeen en wees niet op de specifieke sectie / vraag waar de fout optrad. De verbeterde foutmelding zal de sollicitant gedetailleerd informeren over welke informatie waar ontbreekt. Dit resulteert in veel duidelijkere weergave in het sollicitatieformulier waardoor kandidaten eenvoudiger het formulier doorlopen.

Huidige foutmelding

Verbeterde foutmelding

Opgelost

VEC-5206 / n/a

De groepsbeoordeling wordt in de individuele weergave in de verkeerde taal weergegeven. Wanneer u een individuele kandidaat bekijkt, is de taal die wordt gebruikt afkomstig uit de taal waarmee de kandidaat is ingelogd. Dit moet in plaats daarvan de taal zijn waarmee de gebruiker is ingelogd.

Opgelost

VEC-5095 / 00740574

In de interview herinneringsmail werden gegevens door elkaar gehaald. De verkeerde naam van de kandidaat en de naam van de vacature werd verstuurd in één specifieke herinneringsmail.

Opgelost

VEC-4111 / 00665301

Bij het bewerken van een vacature die ook werd gepubliceerd via multiposting, werd de startdatum ingesteld op de datum van vandaag en de einddatum werd ingesteld op +30 dagen vanaf vandaag.

Opgelost

VEC-5183 /
n/a

Bij het uitvoeren van de wervingsactie 'CV forwarden naar e-mail' werd de e-mail in sommige gevallen meerdere keren verzonden.

Opgelost

VEC-5173 / 00771063

In het standaardrapport 'Vacatures' toont de kolom 'Tijd tot aanname' '0' in plaats van het daadwerkelijk aantal dagen, ook al zijn er kandidaten aangenomen.

Opgelost

VEC-5130 /
00764783

De gebruiker stuurt een kandidaat voor groepsbeoordeling en ontving een e-mail zonder een link, de actie die werd uitgevoerd werd niet geregistreerd in de lijst met wervingsacties op de profielpagina van de kandidaat.

Opgelost

VEC-5140 /
00741409

Er wordt geen automatische uitnodiging voor de Service-F-test verzonden, ook al ontving de kandidaat een score van 100% op de kwalificerende screeningsvraag.

Opgelost

VEC-4927 /
00737560

De kandidaat zag op het scherm het bericht dat er 'geen sollicitaties meer in behandeling genomen kunnen worden' terwijl hij/zij probeerde te solliciteren, ook al was de vacature op dat moment nog niet vervallen.

Opgelost

Aankomende verbeteringen

We willen u ook graag informeren over verbeteringen waaraan we op dit moment werken, deze zullen binnen enkele maanden worden geïmplementeerd.

  • WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines = Webrichtlijnen) in het nieuwe kandidatenoverzicht. Om aan de WCAG-vereisten te voldoen, definiëren we de norm die we zullen volgen voor het nieuwe kandidatenoverzicht en implementeren we deze om aan de verwachte webrichtlijnen te voldoen.
  • Ontbrekende velden in het sollicitatieformulier bij het gebruik van de cv parsing of solliciteren met LinkedIn. Sommige verplichte velden zijn moeilijk te zien bij het gebruik van CV parsing of solliciteren bij LinkedIn / XING / Viadeo. We werken aan het verbeteren van deze functionaliteit, zodat kandidaten gemakkelijker kunnen zien welke informatie ontbreekt in het sollicitatieformulier.
  • De nieuwe kandidaat-evaluatie/screening, die werd geïntroduceerd in het nieuwe kandidatenoverzicht, komt nu ook beschikbaar / wordt aanklikbaar op de bestaande kandidaat profielpagina. Door deze functionaliteit beschikbaar te maken, willen we de gebruikerservaring tussen de twee versies van de pagina verbeteren.

Evaluation on the new candidate profile page

Evaluation on the current candidate profile page

Wij hopen u meer inzicht te hebben gegeven in de zaken waar we momenteel aan werken en we hopen dat u veel gebruiksplezier zult ervaren van de verbeteringen die we hebben aangebracht.

Publishing Date : 9/17/2019