Mijn Communities
Help

Werving en Selectie 2019-12 V2

12-12-2019 17:13 (Bijgewerkt op 28-01-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 426 Weergaven

Waar hebben we aan gewerkt? Een terugblik op 2019

Nu het einde van 2019 nadert is het goed om eens terug te kijken en te zien wat we dit jaar hebben bereikt. Hieronder een kort Recruitment-jaaroverzicht van 2019.

We hebben de videosollicitatie functionaliteit geïntroduceerd. De integratie met Enterprise HRM voor Noorwegen werd gerealiseerd. We hebben een interne pilot van het nieuwe kandidatenoverzicht gelanceerd. We hebben penetratietesten uitgevoerd om mogelijke systeemkwetsbaarheden te vinden en op te lossen. De integratie met Selfservice in Nederland is uitgebreid. We hebben het Help Centre gelanceerd. We hebben Jobtip toegevoegd als nieuwe partner. Het nieuwe kandidatenoverzicht werd gelanceerd en beschikbaar gesteld aan alle klanten, inclusief een feedbackknop. Ons support team ontving de hoogste tNPS-score aller tijden: 9,7.

Zoals je kunt zien werkt het ontwikkelteam van Visma Recruitment hard om Recruitment elke dag beter te maken. We hebben dit document gemaakt om je inzicht te geven in onze werkzaamheden. Dit kan een oplossing zijn voor een specifieke support case, maar dit kunnen ook functionele verbeteringen zijn.

We werken op een dusdanige manier dat we, in plaats van de oplossingen volgens een vast releaseschema te installeren, de oplossingen installeren wanneer ze klaar zijn. We noemen dit doorlopend releasen. Het is de snelste werkwijze voor het oplossen van jouw support cases en implementeren van aanpassingen en verbeteringen.

Help Centre beschikbaar in meerdere talen

Het Help Centre in Visma Recruitment heeft een aantal updates ontvangen om het gebruik nog makkelijker te maken. Het eerste dat opvalt, is dat we taalondersteuning hebben toegevoegd voor de meest gebruikte talen. De talen die vanaf nu worden ondersteund zijn:

  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Noors
  • Lets
  • Zweeds

Zolang je je in een van deze talen bij het systeem aanmeldt, wordt het Help Centre automatisch in die taal weergegeven.

Je kunt nu ook artikelen als favoriet instellen door op het sterpictogram rechtsboven in het artikel te klikken.

Hiermee kun je snel teruggaan naar de artikelen die je het handigst vindt door op het favoriet pictogram in het menu te klikken.

Daarnaast hebben we ook ondersteuning voor meldingen toegevoegd. Dit maakt het voor ons gemakkelijker om je via het systeem op de hoogte te houden van belangrijke informatie.

Wanneer we je iets belangrijks willen mededelen, zie je een rode bubbel bij het pictogram van het Help Centre.

Klik dan op het pictogram voor meer informatie.

Nieuwe kandidaat-evaluatie ook beschikbaar in Recruitment classic

Net als in het nieuwe kandidatenoverzicht ondersteunt Recruitment classic nu ook de kandidaat-evaluatie van kandidaten in plaats van deze alleen te kunnen bekijken. Je kunt nu dus kandidaten evalueren en her-evalueren op zowel de klassieke als de nieuwe kandidaatoverzicht pagina. De informatie wordt gedeeld zodat elke update in beide versies wordt weergegeven.

Eerste wervingsacties beschikbaar in het nieuwe kandidatenoverzicht

In het nieuwe kandidatenoverzicht hebben we een drietal wervingsacties toegevoegd namelijk: contact opnemen met de kandidaat, uitnodigen voor een interview en afwijzen.

Deze opties zijn beschikbaar op zowel de kandidaat profielpagina als het kandidatenoverzicht, daardoor is het mogelijk de bulkbehandeling van kandidaten te vergemakkelijken.

Als je één van deze wervingsacties selecteert ga je terug naar de EasyCruit classic pagina waar je de wervingsactie verder kunt voltooien.

Nadat je de wervingsactie hebt uitgevoerd wordt je teruggestuurd naar de nieuwe pagina met een bevestiging dat de wervingsactie succesvol was.

Dit is slechts de eerste stap in het verrijken van het nieuwe kandidatenoverzicht met functionaliteit. Ons doel is natuurlijk om alle workflows opnieuw te ontwerpen en voor een soepelere en aangenamere ervaring te zorgen.

Om er voor te zorgen dat je nu al kunt profiteren van de verbeterde weergave van de kandidaat profielpagina, leek het ons een goed idee om ervoor te zorgen dat je nu alvast de meest voorkomende wervingsacties kunt uitvoeren.

Quick-list van kandidaten

Om het navigeren tussen de verschillende kandidaten eenvoudiger te maken, hebben we aan de linkerkant van het scherm in het nieuwe kandidatenoverzicht een uitklapbare quick-list van alle kandidaten toegevoegd.

Als je de quick-list opent, zie je een lijst met alle kandidaten die op dezelfde manier zijn gerangschikt als in de voorgaande lijst.

Je kunt vervolgens weer snel naar de gewenste kandidaat navigeren zonder terug te hoeven keren naar de volledige lijst.

Niet-binaire geslachtsoptie

Als onderdeel van onze doorlopende updates hebben we automatisch een nieuwe functie voor al onze klanten geïntroduceerd.
Visma Recruitment ondersteunt nu een derde geslachtsoptie voor kandidaten die zich identificeren als niet-binair of deze informatie niet willen vrijgeven. Deze nieuwe optie wordt vermeld in de sollicitatieformulieren en in het career-center.

De selectie is uiteraard ook zichtbaar op de kandidatenprofiel pagina voor de recruiter.

Op de classic Recruitment kandidaat-profielpagina is ook de avatarafbeelding bijgewerkt.

Als laatste zijn ook de rapportages in Recruitment aangepast om hiermee rekening te houden. Dit betekent dat kandidaten die de nieuwe optie selecteren, worden geteld als onderdeel van de kolom "Overig / Geen antwoord".

Verbeterde weergave van ontbrekende velden in de RecruitAnywhere-integratie

We hebben enkele visuele verbeteringen aangebracht in de manier waarop ontbrekende velditems worden weergegeven in de RecruitAnywhere-integratie (Knollenstein). Dit maakt het gemakkelijker om te zien waar aanvullende informatie moet worden toegevoegd.

Velden die een waarde missen, worden rood gemarkeerd, zodat gebruikers snel kunnen zien welke velden missen.

Nieuwe Recruitment partner: Avollon

We streven er altijd naar om onze klanten de beste tools te aan te bieden tijdens het wervingsproces. Er zijn veel partijen die zich richten op één specifieke wervingsspecialiteit. We zijn zeer selectief bij het zoeken naar nieuwe partners omdat we vinden dat deze echt van toegevoegde waarde moeten zijn in het wervingsproces. We zijn verheugd een nieuw partnerschap met Avollon aan te kondigen.

Avollon - Hire Great Recruiters Faster

Je kunt heel veel tijd investeren, een daarbij het risico accepteren dat je niet de juiste recruiters en bureau's vindt, over voorwaarden moet onderhandelen en uiteindelijk de verkeerde recruiter inhuurt en verkeerde kandidaat aanneemt.

Of ... je kunt samenwerken met de experts van Avollon die de hele Europese markt bedienen, zodat je eenvoudig binnen je budget en met een kwaliteitsgarantie contact kunt leggen met drie volledig doorgewinterde expert-recruiters.

Voor meer informatie bezoek: www.avollon.com (Engelstalig). Je kunt daarnaast ook contact opnemen met jouw Recruitment contactpersoon.

Wij hopen je meer inzicht te hebben gegeven in de zaken waar we momenteel aan werken en we hopen dat je veel gebruiksplezier zult ervaren van de verbeteringen die we hebben aangebracht.

Nu de feestdagen voor de deur staan, willen wij van het Recruitment-team deze gelegenheid benutten om je prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Wij danken je voor je vertrouwen in Visma Recruitment.

Publishing Date : 12/18/2019