Mijn Communities
Help

Overzicht - budgetten

22-12-2017 12:21 (Bijgewerkt op 21-08-2023)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 1339 Weergaven

Overzicht - budgetten

Een budget is een financieel plan van de opbrengsten en kosten voor een specifieke toekomstige periode. Het wordt gebruikt als hulpmiddel voor het nemen van beslissingen en om te laten zien hoe het bedrijfsresultaat zich verhoudt tot het plan.

 

Onder Budget en prognose, Budget resultatenrekening staat een lijst van de budgetten die in Visma Financial Overview zijn opgesteld, wie ze heeft opgesteld en wanneer ze voor het laatst zijn gewijzigd.

 

Je kunt kiezen of je een budget wil tonen in het rapport Resultatenrekening - Maand en in de grafieken die zijn gemaakt vanuit Resultatenrekening - Periode en Resultatenrekening - Cumulatief - Maandelijkse waarden door in kolom Grafiek te klikken op grafiek-symbool en vervolgens de optie Toon budget aan te vinken. Als je voor een boekjaar meerdere budgetten hebt opgesteld kun je er slechts één tonen in het rapport.

 

Budget en prognose, Budget resultatenrekening  is ook de plek waar je nieuwe budgetten opstelt. Zie Nieuwe budgetten opstellen.

 

De budgetten worden in de lijst in omgekeerde chronologische volgorde getoond op basis van de datum waarop ze zijn opgesteld. Het budget dat het meest recent is opgesteld staat boven aan de lijst.

 

Om een budget te verwijderen klikt u in de kolom Acties bij het betreffende budget en selecteer Verwijder.