peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Voiko maksutiedoston muodostaa uudelleen?

tekijä Matti Aaltonen (Päivitetty ‎14-09-2017 13:45 tekijä Matti Aaltonen VISMA )

Voiko maksutiedoston muodostaa uudelleen?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Matti Aaltonen
VISMA

tekijä Matti Aaltonen (Päivitetty ‎07-08-2019 14:04 tekijä Tuula Lampinen VISMA )

Jos laskuja ei ole merkitty maksetuksi Maksatuksen siirtotiedostot-näkymässä, voi maksatukseen siirretyt laskut mahdollista vielä peruuttaa siirrosta ja muodostaa maksutiedosto uudelleen.

 

Valitse ‘Maksatuksen siirtotiedostot’ ja ko. maksupäivän kohdalta ‘Näytä laskut’. Klikkaa ‘Peruuta kaikki’ otsikkoriviltä halutessasi peruuttaa kaikki laskut siirtotiedostolta. Voit myös peruuttaa siirtotiedostolta yksittäisiä laskuja klikkaamalla laskuriviltä ‘Peruuta’.

 

Klikkaa Ok-painiketta varmistaaksesi tilan muutoksen. Tämän jälkeen laskut ovat jälleen valittavissa maksatussiirtoon Maksatussiirto-näytöllä.

 

Huomioi, että tekemäsi ja mahdollisesti jo tallentamasi siirtotiedoston tiedot eivät muutu, vaikka muuttaisitkin laskun/laskujen tilaa tällä näytöllä. Ts. halutessasi peruuttaa yksittäisen laskun tiedostolta, sinun on tarkistettava, ettet lähetä jo tehtyä maksatustiedostoa jo peruutetun laskun kohdalta uudestaan. Mikäli peruutat tiedoston kaikki laskut, tarkista myös, että et vahingossa lähetä väärää siirtotiedostoa pankkiin.

PDF-raportti on tulostettavissa vielä maksetuksi merkitsemisen jälkeenkin klikkaamalla PDF-kuvaketta ‘Maksatuksen siirtotiedostot’-näkymässä.

Jos yrityksen prosesseissa on valittuna AutoPay maksatus ja kirjanpitosiirto, niin Expensessä AutoPayhin lähetetty maksuaineisto on lähetetyt tilalla ja peruminen tehdään AutoPayssa. Jos siellä on maksujen hyväksyntä käytössä, niin Nordeaan menevät aineistot voi vielä perua Peruuta maksu -toiminnolla. Muiden pankkien maksuja ei voi perua, ainoastaan olemalla yhteydessä omaan pankkiin saattaa peruutus olla mahdollinen