peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Heikki Laakkonen
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 87 Näytöt

Ostolaskujen sisäänlukuun on tehty lauantaina 2.3.2019 julkaistavaan versioon uusi toimittajakohtainen asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain.

 

Screenshot_1.png

 

Kun asetus on päällä, verkkolaskuaineistolta haetaan tiedot alv-yhteenveto osiosta ja perustetaan rivit alveittain. Mikäli toimittaja ei ole laittanut verkkolaskuaineistolle alv-yhteenvetoa, niin ohjelma perustaa yhden rivin laskun otsikkotietojen verottoman summan mukaan.

 

Ostolaskujen sisäänluvussa on ollut haasteita lähinnä verkkolaskujen laskurivien osalta. Osaa ongelmista ei voida ratkaista, koska toimittajan lähettämä aineisto on joko virheellistä tai tiedot on laitettu kenttiin, joista niitä ei voida poimia oikein. Olemme kontaktoineet toimittajia ja pyytäneet heitä korjaamaan aineistoja. Näin onkin tapahtunut, mutta kaikkiin virheisiin emme ole saaneet korjauksia. Tätä tilannetta varten teimme asetuksen, jolla rivitason virheet voidaan ohittaa poimimalla laskun tiedot otsikkotasolta.

 

Käyttöönotto

  • Käy laittamassa toimittajakohtaisesti päälle asetus Otsikkotietojen sisäänluku alv-koodeittain
  • Voit laittaa asetuksen päälle myös toimittajaluokalle, jolloin se tulee automaattisesti päälle uusia toimittajia perustettaessa
  • Niille toimittajille, joiden laskurivit tulevat oikein asetusta ei tarvitse laittaa päälle

Ostolaskun tiliöinti ja veroluokka

Ostolaskun rivit perustetaan alv-koodeittain mikäli alv-yhteenveto löytyy toimittajan lähettämästä aineistosta. 

Screenshot_2.png

Tilit haetaan toimittajan takaa siten, että kulutili tulee alvillisille ja veroton kulutili alvittomille riveille.

Screenshot_3.png

 

Korjaukset

Mikäli toimittajan lähettämässä aineistossa ei ole alv-erittelyä perustetaan vain yksi rivi. Alv-koodi haetaan toimittajan toimittajaluokan veroaluetunnuksen mukaan ja tili toimittajan kulutilistä. Tällöin voi tulla virheitä ja laskun pyöristyssummaan tulee eroa.

 

Näin korjaat virheellisen laskun

  1. Laita pyöristykseen 0€
  2. Valitse riville oikea tili ja veroluokka ja syötä riville alviton summa

Huom! Kun rivejä ei perusteta, niin riville ei tule selitystä. Kirjoita laskua kuvaava selite riveille, jotta se näkyy kirjanpitotapahtumilla. Mietimme tähän ratkaisua, jossa asiakas voisi määrittää mitä selitteeseen tallennetaan.