peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

TÄRKEÄ TIEDOTE - Vaatii toimenpiteitä verkkolaskun lähetykseen

tekijä Heikki Laakkonen (Päivitetty ‎07-04-2021 12:06 tekijä Heikki Laakkonen VISMA )

Verkkolaskulaki 1.4.2020

Viime vuonna 1.4.2020 voimaan tullut verkkolaskulain uudistus aktivoituu todella tänä vuonna 1.4.2021, kun valtionkonttori vastaanottaa ainoastaan EU-normin mukaisia verkkolaskuja. Samassa yhteydessä operaattorit alkavat validoida laskuja tarkemmin ja vastaanoton yhteydessä asiakas ja operaattori voivat sopia, että EU-normin vastaisia laskuja ei toimiteta vastaanottajalle.

 

VALTIONKONTTORIN TIEDOTE

LAKI SÄHKÖISESTÄ LASKUTUKSESTA

 

Pidimme viime vuonna aiheesta webinaarin. Asia ei ole muuttunut, valtio ja kunnat ainoastaan siirsivät vaatimusten käyttöönottoa koronan vuoksi. Tällä hetkelläkin useat yritykset ovat lähestyneet toimittajiaan ja kertoneet vastaanottavansa ainoastaan EU-normin mukaisia verkkolaskuja.

 

EU-normin mukaiset verkkolaskut ovat tuettuja Visma.netin Peppol-formaatissa.

 

KATSO WEBINAARIN TALLENNE

 

Selvitämme mahdollisuutta laittaa Peppol-formaatti automaattisesti päälle kaikille asiakkaille 1.4.2021, mutta suosittelemme, että teette webinaarissa kuvatun käyttöönoton jo ennen huhtikuun alkua.

 

Kun lähetys tapahtuu EU-normin mukaan, niin mahdolliset laskun sisällön virheet löytyvät heti ensimmäisessä vaiheessa eli Autoinvoice/Maventa operattorillanne. Tällä tavalla laskuvirheet on helpompi selvittää verrattuna siihen, että lasku menisi asiakkaan operaattorille ja virhe todettaisiin vasta siellä.

Visma.net käyttöönottotoimenpiteet

  1. Mikäli aihe on sinulle uusi, tutustu ensin webinaarinauhoitteeseen ja tee esitetyt käyttöönottotoimenpiteet WEBINAARI
  2. Varmista, että kaikilta Mittayksiköiltä löytyy UNECE-koodi. Testasimme laskujen validointia ja suurella osalla asiakkaista puuttuu UNECE-koodeja. Puuttuvat ovat yleensä itse lisättyjä mittayksiköitä. Käytettävät koodit löytyvät täältä.
  3. Varmista, että oman yrityksen ja asiakkaan y-tunnukset on syötetty ja oikeassa muodossa. Tarvittaessa voit myös lisätä ALV-numeron (FI-alkuinen)

Miten virhetilalle päätyneet laskut huomataan ja korjataan

  • Ilmoitusten kautta aktivoimalla "Virhe lähetyksessä autoinvoiceen" ja valitsemalla kenelle ilmoitus lähetetään LUE KÄYTTÖVINKKI ILMOITUKSISTA
  • Autoinvoice tilin asetuksissa voit valita Laskuilmoitukset - Lähetetyt laskut -osiossa kenellä lähetetään sähköposti laskujen lähetysvirheistä
  • Virhetilanteessa ota laskulta pois valinta "Lähetetty Autoinvoiceen", jolloin voit korjata virheen aiheuttajan ja lähettää laskun uudelleen

Ostolaskut

Mikäli teillä on ollut ongelmia joidenkin toimittajien ostolaskujen sisällön osalta, suosittelemme, että pyydätte toimittajaa lähettämään laskut EU-normin mukaisesti. EU-normi pakottaa verkkolaskun sisällön hyvälaatuiseksi ja mahdolliset virheet voivat poistua.