peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
(updated by MarkusJokela VISMA ‎07-08-2019 11:14 )
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 374 Näytöt

Onko sinulla palveluita, joita laskutat kuukausittain? Tai jäsenmaksuja joita pitäisi laskuttaa vuosittain? Visma ePasseli Laskutus ja Standard ohjelmissa voit luoda toistuvaislaskuja, jotka lähetetään automaattisesti asiakkaillesi.

Toistuvaislaskumallin luonti

1. Siirry Laskut toimintoon ja valitse Uusi lasku painikkeen pudotusvalikkonuolesta Uusi toistuva lasku

image.png

 

2. Sinulle avautuu uuden laskun kirjausikkuna ja toistuvaislaskumallin asetukset

image.png

 

3. Valitse oikeat asetukset toistuvaislaskumallillesi. Ohjeen alaosassa on selitteet kullekkin asetusvaihtoehdolle.

4. Kirjaa asetuksien jälkeen laskun perustiedot ja tuotteet. Valitse toistuvaislaskun lähetystapa alareunasta.

Huom. Pääset muokkaamaan laskumallin tietoja jälkeenkin päin ja toistuvaislaskumallin asetuksiin pääset klikkaamalla oikean yläreunan Vaihda laskumallin asetuksia painikkeesta.

image.png

 

5. Toistuvaislaskumallit tallentuvat omaan Toistuvat laskut näkymään. Pääset sieltä hallinnoimaan ja muokkaamaan toistuvaislaskumallin tietoja.

image.png

 

 

Toistuvaislaskumallin asetukset:

Kuvaus

Kirjoita kuvaava selite toistuvaislaskulllesi

Laskun päiväys

Valitse ensimmäisen laskun päiväys. Huomioi että et voi valita mennyttä päivämäärää. Esimerkiksi jos valitset seuraavan kuukauden 1. päivän, niin lasku luodaan jatkossa aina kuukauden 1. päivä. Jos taas valitset kuukauden 7. päivän, niin laskut luodaan jatkossa aina kuukauden 7. päivä.

Aikaväli

Voit valita aikaväliksi 1 kuukauden välein, 3 kuukauden välein, 6 kuukauden välein tai 12 kuukauden välein.

Viimeisen laskun lähetys

Valitaan päivämäärä, jolloin viimeinen lasku lähetetään. Esimerkiksi jos olet sopinut asiakkaasi kanssa että laskutat kuukauden välein sovitun summan 12 kuukauden ajan, niin voit asettaa toistuvaislaskutuksen päättymään 12 kuukauden päähän.

Tulosta kausi laskulle

Laskulle tulostetaan tieto kauden aikavälistä. Esimerkiksi voit valita Kuluva kausi, jolloin aikaväliksi tulostetaan laskun päiväyksen mukaan kuukauden ensimmäinen ja viimeinen päivämäärä. Jos esimerkiksi kuukausittain lähetettävän laskun päiväys on 1.9.2019, niin laskulle tulostuu kaudeksi 1.9.2019 - 30.9.2019.

Lähetä laskut automaattisesti

Voit aktivoida automaattisen lähetyksen toistuvaislaskullesi. Laskun lähetystapa valitaan toistuvaislaskumallin tallennusvaiheessa (Verkkolasku, Sähköposti tai Tulostuspalvelu). Jos et halua automaattista lähetystä, niin voit käydä luomassa laskut omassa Toistuvat laskut toiminnossa.

 

Avustajat