peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
(updated by MarkusJokela VISMA ‎24-04-2019 09:12 )
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 383 Näytöt

Kun laskutus- / taloushallinto-ohjelmia vaihdetaan, niin siirron yhteydessä saattaa tulla eteen tilanne, että vanhoja vielä avoimena olevia myyntilaskuja pitää siirtää vanhasta ohjelmasta uuteen ePasseliinne. Visma ePasseli Solo ja ePasseli Standard ohjelmissa nämä vanhat laskut voidaan siirtää avoimiksi myyntilaskuiksi kirjanpidon tositteiden kautta.

 

Tarkista ensiksi kohdasta Asetukset - Yrityksen asetukset ja välilehdeltä Kirjanpidon asetukset, että asetus Sallitaan osto- ja myyntilaskujen luonti tositteen luonnin yhteydessä on aktiivisena.

 

Tämän jälkeen siirry kohtaan Kirjanpito - Kirjanpidon tositteet.

 

  1. Valitse Uusi tosite ja valitse laskun päiväys ja kirjoita kuvaukseen esim. laskunumeronne ja asiakkaan nimi.
  2. Valitse Tiliksi myyntisaamiset tili, eli 1701 - Myyntisaamiset, jolloin tulee uusi Lasku sarake näkyviin riville.
  3. Valitse Lasku sarakkeen valikkopainikkeesta Uusi myyntilasku, jotta pääset syöttämään myyntilaskun perustiedot

image.png

 4. Syötä avautuvaan ikkunaan laskun perustiedot, eli Asiakas, Laskun pvm, Eräpäivä, Laskunumero, Viitenumero, ALV yhteensä ja Summa.

image.png

5. Tämän jälkeen lisää vielä kirjanpidon tositteellesi kirjanpidolliset myyntitilit, joille myynnit tiliöidään. Esimerkiksi ALV 24% myynnille voidaan käyttää tiliä 3000 - Myynti ALV 1

image.png

6. Tarkista lopuksi, että tositteen summat ja ALV:n osuus kirjaantuu oikein tositteelle, jolloin voit tallentaa tositteen.

7. Lasku siirtyy avoimeksi myyntilaskuksi Myynnit - Avoimet myyntilaskut kohtaan.

 

Huom. Tässä siirretään ainoastaan laskun kirjanpidolliset perustiedot, jolloin myyntilasku saadaan kirjanpitoon ja lisäksi se saadaan avoimiin myyntilaskuihin seurantaan, jotta se voidaan kuitata maksetuksi kun asiakas maksaa laskun. Eli myytyjä tuotteita ei merkitä tässä tapauksessa laskun siirrossa.

 

Jos halutaan merkitä myös myytyjä tuotteita laskuille, niin ainoa vaihtoehto on syöttää myyntilaskut ohjelmaan sisään normaalisti. Silloin pitää huomioida laskunumerointi, että se lähtee liikkeelle vanhimmasta avoimeta laskusta ja sen jälkeen on syötettävä kaikki laskut, jotta laskunumerointi pysyy juoksevana ja oikeana.

 

image.png

 

 

Avustajat