Minun alueeni
Apu

Ostot - Katso miten kirjaat ostolaskut ja ostokuitit helposti

27-04-2018 09:26 (Päivitetty 16-12-2021)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 4460 Näytöt

 Olemme koonneet sinulle lyhyet opastukset Ostot -osiomme perustoimenpiteisiin. Alla on 5 perustoimenpidettä, joissa näytämme miten luot toimittajan ja ostolaskun manuaalisesti sekä miten kuvaat kuitin Visma Scanner sovelluksella ja miten kirjaat sen kirjanpitoosi.

Toimittajan luonti

Avaa

Kun toimittajalta tulee ostolasku sinulle, niin luo toimittajan tiedot ePasseliisi. Mikäli käytät pankkiyhteyttä ostolaskujen maksuun, niin syötä myös toimittajan pankkitilin tiedot.

 toimittajan_luonti.gif

Ostolaskun luonti manuaalisesti

Avaa

Mikäli syötät ostolaskut manuaalisesti ohjelmaasi, niin syötä ostolaskun perustiedot ja rivitiedot, jotta ostolasku tiliöityy oikein kirjanpitoosi. Alla olevassa esimerkissä kirjaamme puhelin- ja nettiliikenteen kulut joissa käytämme kahta eri kulutiliä.

Jos käytät ohjelmassasi ostolaskujen vastaanotto -palvelua, niin ostolasku tulee automaattisesti ohjelmaan kun vastaanotat laskusi sähköisesti. Tällöin sinulle vain riittää, että tarkistat ostolaskun sisällön ja hyväksyt sen.

 ostolaskun_luonti.gif

Maksun kirjaus ostolaskulle

Avaa

Kun olet maksanut ostolaskusi, niin kirjaa maksutapahtuma myös ohjelmaasi.

Huomioi, että jos käytät pankkiyhteyttä ohjelmassasi, niin ostolaskun maksu vahvistuu automaattisesti kun maksu näkyy tilitapahtumissasi ja tiliote on saapunut ePasseliisi. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen kirjata manuaalista maksua ostolaskullesi.

ostolaskun_maksun_kirjaus.gif 

Visma Scannerilla kätevästi kuitit talteen

Avaa

Kuitteja saattaa kertyä paljon ja Visma Scanner auttaa sinua kuittien hallinnassa. Kuvaa kuitti talteen helposti ja lähetä se ePasseliisi. Esimerkissämme olemme vain kuvanneet kuitin ja lähettäneet sen eteenpäin ilman tarkentavia tietoja. Voit halutessasi myös syöttää kuitin tarkemmat tiedot lähetysvaiheessa, niin kuittien käsittely on helpompaa ePasselissasi.

 Kuitti_Visma_Scanner.gif

Ostokuitin kirjaus ePasselissa

Avaa

Kun kuitti on lähetetty ePasseliin, niin voit kirjata sen kirjanpitoosi esimerkiksi Kuvapankistasi, johon kuittien kuvat tallentuvat.

Huomioi, että jos sinulla on pankkiyhteys käytössäsi, niin tällöin pankkitapahtumasi tulee suoraan ohjelmaasi, eli myös pankkikortilla tehdyt ostot. Tällöin voit liittää kuvan, kun kohdistat tapahtumaa tiliotteeltasi Kassa ja pankkitapahtumat -toiminnossa.
ostokuitin_kirjaus_kuvapankista.gif

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!