peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 988 Näytöt

Maksuperusteisessa kirjanpidossa voidaan kirjata nämä myyntitapahtumat Kassa- ja pankkitapahtumien kautta, jolloin raha siirtyy kirjanpidollisesti pankkitilille sekä myynti huomioidaan myyntitileillä ja ALV-tileillä. Myös korttimaksu –yhtiön provisio saadaan käsiteltyä samanaikaisesti.


Koska tämänkaltaisia kirjauksia tulee useasti, niin suosittelemme tekemään ihan aluksi kirjanpitomallin, jotta ei tarvitse aina joka kerta etsiä oikeita kirjanpidon tilejä tositteen luonnissa.

Kirjanpitomallin luonti

1. Avaa ePasselista Asetukset – Kirjanpitomallit – Uusi kirjanpitomalli
2. Kirjoita Nimi, Kuvaus ja valitse oikeat tilit. Valitse Käyttötarkoitus kohtaan Muu talletus, jolloin kirjanpitomalli on valittavissa Kassa- ja pankkitapahtumissa

kirjanpitomalli.jpg

3. Tileiksi on valittu tässä esimerkissä: 1910 – Pankkitili (Debet) , 3000 – Myynti ALV1 (Kredit) ja 8014 – Luottokorttiprovisiot (Debet)
Huom. 3000 – Myynti ALV1 on tarkoitettu 24% verokannan myyntitapahtumiin ja 8014 - Luottokorttiprovisiot on tarkoitettu luottokorttiprovisio osuuksien ilmoittamiseen. Valitse ne tilit kirjanpitomalliin, jotka soveltuvat sinulle parhaiten.

4. Tallenna kirjanpitomalli
5. Tallenna lopuksi tämä malli

Korttimaksutilityksen käsittely

1. Siirry kohtaan Kassa- ja pankkitapahtumat ja etsi tilitapahtumistasi korttimaksutilitys tai kirjaa Uusi pankkitapahtuma

2. Valitse Kohdista jotta voit kohdistaa tapahtuman kirjanpitoosi

kassa_pankki.jpg

3. Valitse Tapahtuma liittyy pudotusvalikosta Talletus ja Talletuksen tyyppi valikosta luomasi kirjanpitomalli

tapahtuma_liittyy.jpg

4. Täydennä tämän jälkeen summat tositeriveille.

Esimerkissäni olen myynyt 248 euron edestä 24% verokannan mukaista myyntiä, jolloin veroton osuus on 200 EUR ja ALV-velka 48 EUR. Tilille on tilitetty kuitenkin vain 240 EUR, ja korttimaksuyhtiö on ottanut provisiota 8 EUR.

tilitykset.jpg

5. Kun kirjaukset ovat valmiina, niin Hyväksy lopuksi tapahtuma. Tosite muodostuu näin ollen kirjanpitoosi.

 

Avustajat