peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
(updated by MarkusJokela VISMA ‎04-01-2019 14:59 )
  • 0 Vastaukset
  • 5 kehut
  • 1865 Näytöt

Tilinpäätös voidaan tehdä, kun kaikki menneen tilikauden tapahtumat ovat kirjattuna ePasseli ohjelmassa. Eli tarkista esimerkiksi, että kaikki Pankki ja kassatapahtumat toiminnon tilitapahtumat ovat kohdistettu ohjelmassa ja ALV-raportit ovat hyväksyttynä tilikauden osalta.

 

Kirjanpito osiosta löytyy myös Vuoden lopun tarkistuslista joka ohjaa sinua tekemään kaikki tarvittavat tarkistukset viime tilikauden osalta. Tarkistuslistassa on myös maininnat Tilikauden voitto/tappio saldon käsittelyyn ja alapuolella on vielä kuvalliset ohjeet tämän saldon käsittelemiseksi.

 

Voit tarkistaa tilikautesi tuloksen kohdasta Kirjanpito - Kirjanpidon luvut - Tuloslaskelma. Siirry tuloslaskelman sivun alaosaan, jossa on laskettu sinun tilikautesi tulos. Huomioi että ajanjaksoksi on valittu oikea tilikausi.

 

Tilikauden tulos on voitollinen

Klikkaa Avaa painiketta nähdäksesi miten Tilikauden voitto tulee käsitellä ohjelmassa.

 

Avaa

1. Kohdassa Kirjanpito - Kirjanpidon luvut - Tuloslaskelma voit nähdä oletko tehnyt voittoa vai tappiota. Alla olevassa kuvassa nähdään että yritykseni on tehnyt voittoa 14 567,44 euroa.

image.png

2. Tilikauden voitto tulee kirjata manuaalisella tositteella kirjanpitoon. Eli siirrytään kohtaan Kirjanpito - Kirjanpidon tositteet - Uusi tosite.

3. Kirjaa tosite tilikauden viimeiselle päivälle.

4. Valitse Kirjanpitomallit pudotusvalikosta Tilikauden voitto / tappio, niin saat oikeat kirjanpidon tilit tositteelle.

5. Kun on tehty voittoa, niin kirjataan tilille:

9999 - Tilikauden voitto :: 14 567,44 (Debet)

2371 - Tilikauden voitto/ tappio :: 14 567,44 (Kredit)

image.png

6. Hyväksy tosite lopuksi.

 

Nyt tilikauden voitto on kirjattu oikealle tilille ja tilikausi on valmis. Lukitse tilikausi lopuksi avaamalla tilikauden tiedot kohdassa Asetukset - Tilikausi ja avaava tase ja aseta ruksi tilikauden tietoihin kohtaan Lukitse tilikausi. Tämän jälkeen Tuloslaskelman ja Taseen tulosteet eivät ole enää Alustavia.

 

Huom. Tilikauden voitto on siirrettävä uuden tilikauden puolella tilille 2251 - Edellisten tilikausien voitto/tappio, koska muuten tilikauden voitto/tappio -tili vääristää tulostasi uudella tilikaudella. Eli esimerkissäni olen päättänyt tilikauden 2018 ja uusi tilikausi alkaa 1.1.2019, niin kirjaan tämän siirtotositteen päivälle 1.1.2019.

 

1. Siirryn uuden tositteen luontiin ja valitsen päivämääräksi tilikauden ensimmäisen päivän 1.1.2019. Kirjanpitomalliksi valitsen Tilikauden voitto / tappio siirto edelliselle tilikausille.

2. Kun voittoa siirretään niin kirjataan seuraavasti:

2371 - Tilikauden voitto/ tappio :: 14 567,44 (Debet)

2251 - Edellisten tilikausien voitto/tappio :: 14 567,44 (Kredit)

image.png

3. Kun olet kirjannut saldot tositteelle, niin sinun 2371 - Tilikauden voitto/ tappion saldo pitäisi olla 0,00.

4. Hyväksy tosite lopuksi.

 

Nyt tilikauden voitto on kirjattu oikein ja se on valmiiksi siirretty "Edellisten tilikausien voitto/tappio" tilille.

Tilikauden tulos on tappiollinen

Klikkaa Avaa painiketta nähdäksesi miten Tilikauden tappio tulee käsitellä ohjelmassa.

 

Avaa

1. Kohdassa Kirjanpito - Kirjanpidon luvut - Tuloslaskelma voit nähdä oletko tehnyt voittoa vai tappiota. Alla olevassa kuvassa nähdään että yritykseni on tehnyt tappiota -5 417,53 euroa.

image.png

2. Tilikauden tappio tulee kirjata manuaalisella tositteella kirjanpitoon. Eli siirrytään kohtaan Kirjanpito - Kirjanpidon tositteet - Uusi tosite.

3. Kirjaa tosite tilikauden viimeiselle päivälle.

4. Valitse Kirjanpitomallit pudotusvalikosta Tilikauden voitto / tappio, niin saat oikeat kirjanpidon tilit tositteelle.

5. Kun on tehty tappiota, niin kirjataan tilille:

9999 - Tilikauden voitto :: 5 417,53 (Kredit)

2371 - Tilikauden voitto/ tappio :: 5 417,53 (Debet)

image.png

6. Hyväksy tosite lopuksi.

 

Nyt tilikauden tappio on kirjattu oikealle tilille ja tilikausi on valmis. Lukitse tilikausi lopuksi avaamalla tilikauden tiedot kohdassa Asetukset - Tilikausi ja avaava tase ja aseta ruksi tilikauden tietoihin kohtaan Lukitse tilikausi. Tämän jälkeen Tuloslaskelman ja Taseen tulosteet eivät ole enää Alustavia.

 

Huom. Tilikauden tappio on siirrettävä uuden tilikauden puolella tilille 2251 - Edellisten tilikausien voitto/tappio, koska muuten tilikauden voitto/tappio -tili vääristää tulostasi uudella tilikaudella. Eli esimerkissäni olen päättänyt tilikauden 2018 ja uusi tilikausi alkaa 1.1.2019, niin kirjaan tämän siirtotositteen päivälle 1.1.2019.

 

1. Siirryn uuden tositteen luontiin ja valitsen päivämääräksi tilikauden ensimmäisen päivän 1.1.2019. Kirjanpitomalliksi valitsen Tilikauden voitto / tappio siirto edelliselle tilikausille.

2. Kun voittoa siirretään niin kirjataan seuraavasti:

2371 - Tilikauden voitto/ tappio :: 5 417,53 (Kredit)

2251 - Edellisten tilikausien voitto/tappio :: 5 417,53 (Debet)

image.png

3. Kun olet kirjannut saldot tositteelle, niin sinun 2371 - Tilikauden voitto/ tappion saldo pitäisi olla 0,00.

4. Hyväksy tosite lopuksi.

 

Nyt tilikauden tappio on kirjattu oikein ja se on valmiiksi siirretty "Edellisten tilikausien voitto/tappio" tilille.

 

Avustajat