Minun alueeni
Apu

Vaihe 2 - Myynti

07-12-2017 08:22 (Päivitetty 16-12-2021)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1391 Näytöt

Asiakaslaskun luominen ohjelmassa edellyttää, että sinulla on vähintään yksi asiakas ja yksi tuote.

Tuotteet

Kaikkea, mitä laskutat (olipa kyse tavaroista tai palveluista) kutsutaan tuotteiksi. Tuotetta luodessa sille on määriteltävä yksilölliset tiedot. Jos et ole arvonlisäverotuksen alainen, voit muuttaa alv:n nollaksi. aloitus4.jpg

 

Asiakkaat

Asiakasrekisteristä voit luoda uusia asiakkaita ja muokata tietoja. Sinulla on mahdollisuus valita, onko asiakas on yksityishenkilö vai yritys. Valintasi määrittää, luodaanko laskulle brutto- vai nettohinnalla. Jos syötät asiakkaan sähköpostiosoitteen, voit lähettää laskun suoraan ohjelmasta. Asiakkaan tiedoissa saat hyvän yleiskuvan kaikista asiakkaista, aiemmista laskuista ja  asiakkaan myyntihistoriasta.

Laskun luominen

Katso video-ohjeemme >>

 

Laskutuksessa aloitat aina asiakkaan valitsemisella. Valitse Uusi lasku ja etsi oikea asiakas - huomaa, että eräpäivä on asetettu asiakkaalle asetettujen maksuehtojen mukaisesti. Sinun tarvitsee vain valita tuotteet ja kirjoittaa määrä. Tuotteen hinta ja arvonlisävero otetaan automaattisesti tuotelistalta. Jos et ole määrittänyt kiinteää hintaa tuotteelle, sinun on syötettävä se. 

 

Jos haluat nähdä laskun ennen lähettämistä, valitse esikatselu. Kun lasku on valmis, voit lähettää sen sähköpostilla, verkkolaskuna tai PDF-muodossa. Jos haluat jatkaa laskua myöhemmin, valitse Tallenna luonnos.

 

Lähetä sähköinen lasku

Visma ePasselissa voit käyttää Visman Maventa -palvelua. Lue ohjeet tästä >> 

 

Myynnin yleiskatsaus

Saat hyvän yleiskuvan asiakaslaskujesi tilanteesta kohdasta Myynnit - Asiakkaat. Näet helposti samalla, mitkä laskut ovat erääntyneet. Sinun on myös mahdollista rekisteröidä maksuja, tulostaa laskuja ja lähettää muistutuksia. Jos olet antanut virheellisen laskun, se on hyvitettävä. 

 

Tarjoukset ja tilaukset

Jos haluat tehdä tarjouksen tai tilauksen, Visma ePasseli -ohjelmistoon on olemassa erilaisia laajennuksia. Nämä voidaan helposti tilata ohjelman sisällä, lisäpalvelut löytyvät vasemmasta alareunasta, kohdasta Appsit ja laajennukset. Tarjoukset ja tilaukset löytyvät kohdasta Myynnit. Tarjouksien ja tilauksien luonti tapahtuu samalla tavalla kuin laskun luonti.

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!