Minun alueeni
Apu

Verkkolaskujen vastaanotto

14-04-2022 14:15 (Päivitetty 01-12-2022)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 789 Näytöt

Verkkolaskujen vastaanoton aktivointi

Mikäli et ole ottanut verkkolaskutusta vielä ollenkaan käyttöön, vastaanotto -toiminnon saa aktivoitua samalla, kun aktivoit käyttöösi verkkolaskutuksen. Siirry siinä tapauksessa Verkkolaskutuksen aktivointi ePasselissa -ohjeeseen.

 

Mikäli sinulla on jo verkkolaskutus aktivoituna käyttöösi, mutta haluat nyt erikseen aktivoida verkkolaskujen vastaanoton:

 

Verkkolaskujen vastaanoton saat kytkettyä ePasselissa päälle kohdasta: "Asetukset" - "Yrityksen asetukset" - "Laskutuksen asetukset" - laita ruksi kohtaan "Vastaanota verkkolaskuja" - tallenna.

 

Vastaanota verkkolaskuja.png

 

Tämän jälkeen "Vastaanota verkkolaskuja" -kohdan alapuolelle ilmestyy verkkolaskuosoitetietonne, eli verkkolaskuosoite sekä välittäjätunnus. Nämä ovat ne tiedot, jotka teidän tulee ilmoittaa laskuttajillenne, jotta he voivat jatkossa lähettää teille laskunsa verkkolaskuna. Tiedot päivittyvät myös pienellä viiveellä valtakunnalliseen verkkolaskuosoitteistoon, josta laskuttajat voivat tietonne nähdä.

 

Voit myös ladata ePasselista valmiin PDF-muotoisen tiedotteen verkkolaskujen vastaanotosta kohdasta: "Appsit ja laajennukset" - "Vastaanota verkkolaskuja" - "Lataa". Tämän voitte välittää toimittajillenne.

 

Ilmoitus toimittajille.png

Saapuneet verkkolaskut

Kun teille saapuu verkkolaskuja, ePasseli ilmoittaa näistä oikean yläkulman ilmoituksissa.

 

Laskut saapuvat kohtaan: "Ostot" - "Ostolaskut" - "Luonnokset". Sieltä ne tulee ensin hyväksyä. Eli klikkaa laskun rivistä - rivin päästä "Avaa".

 

Ostolasku avaa.png

 

Tee laskulle tarvittavat kirjaukset ja valitse alhaalta "Hyväksy ja kirjaa tosite".

 

Ostolaskun kirjaus.png

 

Kun lasku on hyväksytty, siirtyy se avoimiin laskuihin. Mikäli sinulla on pankkiyhteys käytössä, saat sen laitettua avoimista laskuista maksuun (kts. ohje Ostolaskujen maksatus ja Autopay) tai voit sen maksaa itse verkkopankissasi.

 

Huomaattehan luoda ohjelmaan uuden tilikauden viimeistään nykyisen tilikauden viimeisenä päivänä, jotta ostolaskut siirtyvät operaattorilta ohjelmaan uudelle tilikaudelle.

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!